Der var stor interesse for at høre om kommende, lokale bygge- og anlægsprojekter, da Slagelse Kommune og Slagelse Erhverv inviterede til konference for nylig. Foto: Mette Juhl Nygaard

160 erhvervsfolk samlet til stormøde om bygge- og anlægsopgaver

Mette N.Bygge og anlæg, Konference

Håndværkere, rådgivere og entreprenører fik onsdag 13. marts en introduktion til, hvilke opgaver de kan byde ind på i den kommende tid hos Slagelse Kommune, boligselskaberne og forsyningsselskabet Envafors. I kommunen alene drejer det sig om nybyggeri, vedligehold og renoveringer på op mod 176 mio. kr.

Korsør Svømmehal, Slagelse Erhvervspark, tandklinikker, højvandssikring, udvidelse af Skælskørvej. Det er bare nogle af de projekter, som Slagelse Kommune allerede har sat i værk eller opstarter i den kommende tid. Opgaver, der til sammen løber op i omegnen af 176 mio. kr.

Slagelse Kommune og Slagelse Erhverv inviterede for nylig til stor Bygge- og Anlægskonference på ZBC, hvor kommende opgaver blev præsenteret for 160 erhvervsfolk, der har interesse i at byde ind på opgaverne.

Det er en bred pallette af opgaver, der venter. Udover byggeri og anlægsopgaver har kommunen vedligeholdelsesopgaver for godt 15 mio. kr. her i 2024, som dækker alle fag fra tømrer, vvs til murer, maler, elektrikere m.fl. Dertil kommer to storudbud indenfor servicering af ventilationsanlæg og rengøring.

Kommunen gjorde samtidig de fremmødte opmærksomme på, at de på baggrund af nye lovkrav forventes en større energioptimering af kommunens ejendomme frem mod 2030. De dårligste bygninger skal løftes til energimærke B, omkring 13.535 kvm. årligt.

Slagelse Kommune benytter sig af udbudsportalen Comdia, undtagen ved EU-udbud, serviceopgaver og varekøb samt opgaver for under 300.000 kr. Man er altid velkommen til at henvende sig til kommunen for at høre nærmere om, hvordan man kommer i betragtning til opgaver.  

Boligselskaber servicerer ca. 10.000 boliger

Direktør i boligselskabet FOB, Flemming Stenhøj Andersen, gav en introduktion til almene boligselskaber i kommunen generelt. De fire boligselskaber, FOB, BoligKorsør, Skælskør Boligselskab og Slagelse Boligselskab, har til sammen ca. 10.000 almene boliger. Det kræver løbende vedligehold, både set i lyset af tidens tand og nye lovkrav. I gennemsnit løber det op i opgaver for 100-150 mio. kr. årligt. Dertil kommer nybyggeri og helhedsplansager i Ringparken, på Motalavej og på Sverigesvej.

Stort investeringsbudget hos Envafors

Forsyningsselskabet Envafors har også gang i rigtig mange opgaver, som næppe er gået nogens næse forbi, nok særlig i Korsør, der på det seneste har været hårdt ramt af trafikomlægninger i forbindelse med udrulningen af fjernvarme. Adm. Direktør Henrik Birch kunne fortælle, at man i 2024 har et investeringsniveau på godt 781,5 mio. kr., hvoraf fjernvarme vejer tungest i budgettet.

Herudover arbejder Envafors bl.a. med opførelsen af et nyt vandværk ved Stop 39 i Slagelse samt tilslutning af ladestandere på Energivej i Korsør. Et helt nyt projekt, der kigges ind i, er opførelsen af et slamforbrændingsanlæg i Slagelse – et projekt, der endnu kun er på tegnebrættet.

Usikkerhed er den nye konstant

Hvad er det egentlig for en fremtid byggebranchen kigger ind i? Ja, det gav Torben Liborius, Underdirektør i DI, sit bud på som afslutning på konferencen.

– Usikkerhed er den nye konstant og arbejdskraft er den evige udfordring, lød den korte konklusion fra scenen.

Vi har god økonomi, ikke mindst takket være medicinalindustrien. Men manglen på arbejdskraft fylder stadig på trods af vi aldrig har haft så mange i arbejde. Her gav Torben Liborius lige et indspark om at huske på et godt arbejdsmiljø for lærlinge og nye medarbejdere, set i lyset af seneste debat om, hvor mange unge, der dropper ud inden endt uddannelse på grund af dårligt arbejdsklima.

– Det er ikke jer, men sig det lige videre til hende eller ham, der ikke har styr på det, lød det fra Torben Liborius. 

To andre emner, der er værd at holde øje med i byggebranchen, er bæredygtighed, råvarepriser og mangel på materialer.

– Det er simpelthen ikke nok at sige, at vi skal genbruge mere. For det dækker kun en lille del af behovet for materialer. Vi er nødt til at se på, hvordan vi bruger vores råstoffer mere hensigtsmæssigt.

Hvis du har brug for flere informationer om bygge- og anlægsopgaverne, som blev præsenteret på konferencen, er du velkommen til at kontakte os her i Slagelse Erhverv

Du finder præsentationerne fra Bygge- og Anlægskonferencen her

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg