Iværksætterprisen 2022 gik til Malsk Spisehus ved Dennis Lundgren. Hvem der skal have prisen i år afsløres fredag 10. november. Foto: Evan

Årets nominerede til Iværksætterprisen 2023

Mette N.Iværksætteri, Uncategorized

Ud af et stærkt felt af indstillede kandidater til Iværksætterprisen 2023 har juryen udvalgt årets tre nominerede, der er med i finaleopløbet om at modtage prisen under Erhvervs Awards fredag 10. november. De nominerede er KTV Working Drone, ByTherslund og SMÅK, hvoraf en løber med prisen på 10.000 kr. fra Beierholm samt gratis rådgivningstimer.

Det var ikke en let opgave for juryen at udvælge årets nominerede til Iværksætterprisen 2023, da de for nylig var samlet, men blandt rigtig mange egnede kandidater.

– Det er en glæde, at vi her i Slagelse Kommune har god gang i iværksætteriet og har mange dygtige iværksættere. Virksomhedsidéerne spænder vidt over mange forskellige brancher og vi møder iværksættere i alle aldre. Det lover rigtig godt for fremtiden, da iværksættere jo er med til at forme fremtidens lokale erhvervsliv, siger Erhvervskonsulent Lisbeth Eichen fra Slagelse Erhverv.

Blandt de indstillede kandidater er valget i år faldet på følende nominerede:

KTV Working Drone ved Mads Peter Hansen

En tekniker, en vinduespudser, en nordmand og et opgør med klassisk tankegang satte gang i Mads og en helt ny og innovativ forretning blev skabt lige her i Slagelse. KTV Working Drone er et banebrydende koncept inden for vedligeholdelse af facader og vinduer på høje bygninger ved hjælp af droner. Ved at udvikle og anvende den nye teknologi har KTV Working Drone skabt en langsigtet og innovativ forretning der løser en gammel opgave på en ny måde.

Hos KTV Working Drone er det en erklæret målsætning, at komme væk fra “plejer” og over til en meget mere innovativ, sikker og effektiv måde at løse opgaverne på. Og netop med det mind-set løser KTV Working Drone opgaver uden store, tunge lifte og kraner og uden risko for de ansatte. Det er ikke blot bæredygtigt og miljøorienteret, men også en billigere løsning for de fleste kunder. KTV Working Drone er uden tvivl en fremtidens virksomhed.

ByTherslund ved Jeppe Therslund

Jeppe er en ung mand på 16 år med en mission om at skabe smukke og unikke smykker i de farver, den form og mål som kunderne ønsker. For Jeppe og ByTherslund startede det hele da han var bare 11 år og med en masse af mors gamle perler som blev til nye smykker. Efterspørgslen steg hurtigt og omsætningen blev brugt på nye materialer, som blev præsenteret og solgt weekend efter weekend på markeder og udstillinger.

ByTherslund designer og fremstiller smykker, som kan tilpasses specielt til den enkelte kunde. De er skabt med solidt håndværk og en nysgerrighed for nye måde at sammensætte og arbejde med materialer på. Jeppe har skabt en virksomhed i Skælskør og beviser at det hele ikke foregår i København, men at de små byer også kan noget samtidigt med at være en kæmpe inspiration for unge iværksættere. Med det mod og de drømme vil vi helt sikkert se mere til Jeppe i fremtiden.

SMÅK ved Mia Müthel

Midt i Slagelse ligger en skønhedsklinik, som leverer en luksus oplevelse af selvforkælelse til både lokale kunder og besøgende langvejs fra. Med SMÅK, insisterer Mia på at drive en moderne forretning, der ikke blot er utraditionel og nytænkende, men samtidigt involveret i det nærtliggende samfund. Om det er med velgørende projekter, samarbejde og støtte til andre mindre erhvervsdrivende eller arrangementer og oplevelser for kunderne.

SMÅK inviterer sine kunder indenfor til et omfattende katalog af eksklusive skønhedsbehandlinger og produkter. Siden starten for knap 3 år siden, har Mia skabt en virksomhed der på utraditionel vis tilbyder sine kunder den bedste behandling, til den rigtige pris. En forretning med et stærkt fundament, der på kort tid har tredoblet sin størrelse og som har slået rødder i vores kommune.

Spændingen udløses 10. november

Iværksætterprisen uddeles under Erhvervs Awards, der afholdes på ZBC i Slagelse fredag 10. november. Prisen uddeles af Slagelse Erhverv i tæt samarbejde med Beierholm, der sponsorerer hovedgevinsten på 10.000 kr.

Juryen bag Iværksætterprisen består af Christian Buchwald Nielsen, Partner hos Beierholm Slagelse, Dennis Lundgren, indehaver af Malsk Spisehus og modtager af Iværksætterprisen 2022, Jane Dahl, viceborgmester i Slagelse Kommune og formand for Erhverv, Beskæftigelse og Uddannelsesudvalget, Allan Strudahl, indehaver af Consider This Agency samt Erhvervskonsulent i Slagelse Erhverv, Lisbeth Eichen.

Udover rådgivningstimer til vinderen, giver Beierholm og Consider This også gratis rådgivningstimer til de to øvrige nominerede.

Stadig billetter til Erhvervs Awards

Iværksætterprisen uddeles som en af i alt syv erhvervspriser den 10. november. De øvrige priser er: Frontløberprisen, Sydbank og Envafors’ Klima- og Miljøpris, PwC Eksportprisen, JCI Grangia Erhvervsprisen, Slagelse Erhvervsråd Initiativprisen samt Praktikprisen ved Zealand Sjællands Erhvervsakademi.

Der er stadig ledige billetter til Erhvervs Awards, som udover prisuddeling bliver en aften med festmiddag og underholdning. Sidste frist for at sikre sig en plads er mandag 18. september via: slagelse.dk/erhvervsawards

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg