Authxrs ved Cristina Gonzalez Torelló og Sara Brun Nielsen blev kåret som dagens vinder i Slagelse og modtog udover æren 20.000 kr. i præmie.

Bæredygtige startups dystede i iværksætterevent på Posthuset

Mette N.Bæredygtighed, Iværksætteri, Slagelse Erhvervscenter

Grøntlab, Blaffernationen, Lejetøj var bare tre af i alt ni startups, der arbejder målrettet med bæredygtighed, som tirsdag 7. december deltog i regionsfinalen af den landsdækkende Days of Impact – en event, hvor mentorer, investorer og iværksættere mødes for at fremme bæredygtigt iværksætteri. Slagelse Erhvervscenter var regional vært for arrangementet, der for fjerde gang afholdes af NGO’en DISIE.

Ni spændende og meget lovende startups fik under Days of Impact i Slagelse mulighed for at pitche deres virksomhedsidéer, få feedback fra relevante mentorer og investorer samt ikke mindst netværke med andre dygtige iværksættere, der arbejder med bæredygtighed.

Days of Impact er en krydsning mellem en workshop, en case competition og en netværksevent, som har været afholdt hvert år siden 2018. Der afholdes to regionskonkurrencer – i år en i Aalborg og en her i Slagelse. Fra hver region går fem finalister videre til en national finale på Christiansborg den 20. december.

Formålet med Days of Impact er at øge fokus på de innovative løsninger, som findes hos den nye generation af iværksættere, og som kan styrke Danmark som bæredygtigt foregangsland. Derfor samler man her nogle af de mest lovende iværksættere og sætter dem sammen med centrale aktører i økosystemet, herunder fonde, investorer, NGO’er samt offentlige og private virksomheder.

– Det er fedt at komme ud og se hvad der sker andre steder end i København, og der har været vildt god stemning og energi her i Slagelse. Virksomhederne er meget forskellige og virkelige gode til at pitche, lød det fra Anne Katrine Heje Larsen, direktør i og stifter af DISIE, der var imponeret både over arrangementet i Slagelse, men også niveauet blandt de deltagende startups.

Erhvervscentret vil gerne understøtte bæredygtig udvikling

– Det var en fantastisk god dag, hvor vi som værter var med til at sætte fokus på bæredygtighed og skabe et godt netværk. Samtidig fik vi kontakt til en række virksomheder, som fremadrettet er interessante for vores iværksættermiljø, Vækstfabrikken, siger erhvervskonsulent i Slagelse Erhvervscenter, Mette Reindahl Andersen. Hun fortsætter:

– Vi vil gerne være med til at fremme bæredygtighed, hjælpe med at tænke det ind i forretningsplanen og synliggøre hvilke muligheder der er, både hos eksisterende virksomheder, men også hos vores iværksættere. Derfor kan alle altid kontakte os i Slagelse Erhvervscenter for en snak om dette. Bl.a. er der lige nu en pulje hos Erhvervsstyrelsen, hvor du kan søge op mod 500.000 kr. til fremme eller formidling af dit bæredygtige iværksætteri.  

Nyttig event

Blandt deltagere i Days of Impact var Line Sahl fra Roskilde, indehaver af virksomheden Lejetøj, som udlejer legetøj på månedsbasis til familier med små og mindre børn.

– Jeg kigger løbende efter arrangementer, hvor jeg har mulighed for at pitche min virksomhed, så jeg kan lære noget nyt, få sparring, idéer og input. Derfor fandt jeg Days of Impact og er glad for at være med, fortæller Line Sahl.

– Jeg lancerede min virksomhed i starten af året, har styr på den grundlæggende idé og ved at konceptet virker. Nu skal jeg have sat mere skub i den, fortsætter iværksætteren, der ser en stor værdi i deltagelsen i Days of Impact, ikke mindst i mødet med investorer, forretningsudviklere og mentorer, men i høj grad også i selve netværksdelen med de øvrige startups.

Fem startups klar til finale i København

Line Sahl gik i øvrigt videre til finalen i København, som en af i alt fem finalister. Foruden Lejetøj er også Biomend, Blaffernationen, Grøntlab og Authxrs sendt videre til den nationale finale, hvor der dystes om en præmie på 60.000 kr. i investering.  

I Slagelse blev Authxrs ved Cristina Gonzalez Torelló og Sara Brun Nielsen kåret som dagens vinder og modtog udover æren 20.000 kr. i præmie. Authxrs arbejder indenfor feltet social bæredygtighed med at give minoriteter og udsatte i hele verden en stemme via en platform, som sørger for at de er anonyme.

Udover DISIE og Slagelse Erhvervscenter er Days of Impact blevet til i et samarbejde med Innovationsfonden, Erhvervsstyrelsen, Cabi, One Life Foundation, Miljø- og engerifonden af 2005, CVX Ventures, Reach for Danmark Reach forChange, Kooperationen, Sociale Entreprenører i Danmark, Den Sociale Kapitalfond, Danske Erhverv, Impact Partners og Moot.

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg