Onsdag 26. november samlede vi 160 deltagere fra byggebranchen til stormøde, hvor der bl.a. blev sat fokus på bæredygtighed. Foto: Mette Juhl

Bæredygtighed i fokus på bygge- og anlægsmøde

Mette N.Bæredygtighed, Bygge og anlæg, Slagelse Kommune

Byggeriet er i spil som bidragsyder, når vi i Danmark ser på, hvor vi kan spare på Co2 regnskabet. Det gjorde Lene Espersen, direktør i Danske Arkitektvirksomheder klart, da vi sammen med Slagelse Kommune og Slagelse Erhvervsråd onsdag 24. november samlede 160 til stormøde om bygge- og anlægsopgaver. Udover bæredygtighed slog kommunen et slag for Comdia og hvilke projekter de arbejder henimod i den kommende tid.

Hvis du ikke arbejder med byggeri og ikke har fokus på bæredygtighed, så kom i gang, nu!

Lene Espersen, direktør for Danske Arkitektvirksomheder, var meget klar i mælet, da hun gav de fremmødte et indblik i, hvad der rører sig på bæredygtighedsfronten indenfor byggeri.

– Bæredygtighed, det rykker virkelig. Vi tror på, at byggeriet kan levere meget i reduceringen af Co2 frem mod 2030, faktisk omkring 20 procent.

Viden og efteruddannelse

Og det er ikke bare et ønske. Lene Espersen luftede flere tiltag og lovkrav i byggebranchen, som hun forventer er på vej indenfor de næste par år. Krav, som stiller store krav til branchen og dens ansatte. Derfor ser hun bl.a. et stort behov for efteruddannelse af ansatte.

– Vi er bange for, at SMV Danmark ikke når at komme med før de nye krav træder i kraft i 2023/2025. Jeg vil derfor opfordre jer til at bruge de klynger, der findes, for der er meget hjælp og viden at hente. Samtidig arbejder vi på oprettelsen af et Videnscenter, der skal gøre det lettere at imødekomme og arbejde med de bæredygtige krav i fremtiden.

Lene Espersen talte samtidig om nye tendenser i byggebranchen, bl.a. anvendelsen af træ og genbrugsmaterialer. Og så understregede hun, at der er meget at hente på Co2 kontoen ved energirenoveringer.

– Her bør det offentlige gå foran.

Savnede mere konkret information

Lene Espersen var en af flere oplægsholdere under stormødet, der samlede 160 deltagere fra byggebranchen. Også We Build Denmark og Slagelse Kommune fik ordet.

Sidstnævnte fortalte bl.a. om kommunens brug af Comdia, om deres udbudspolitik og ridsede kort kommende projekter op. En del af mødets deltagere savnede, at kommunen var mere konkrete omkring kommende projekter og at der generelt var mere information på mødet om lokale opgaver.

Et skred i mødets tidsplan gav plads til, at Michael Dyrehave fra ZBC, som lagde hus til mødet, kunne fortælle lidt om uddannelsesinstitutionen, de uddannelser de tilbyder og slå et slag for at huske at tage lærlinge ind i virksomhederne.

Stormødet fandt sted i et samarbejde mellem os i Slagelse Erhvervscenter, Slagelse Kommune og Slagelse Erhvervsråd.

Kom med dine gode idéer

Vi forventer at gentage tiltage næste år og er i den forbindelse meget lydhøre over for ønsker og forslag til indhold. Kontakt gerne erhvervskonsulent Mette Reindahl Andersen på tlf. 31 37 40 10 / mail: [email protected].

Mette og vores øvrige team af erhvervskonsulent står samtidig til rådighed for en snak om, hvad de kommende lovkrav betyder for din virksomhed og hvordan man udarbejder en LCA. Vi har i samme forbindelse en række workshops omkring bæredygtighed og byggeri og tilskudsmuligheder i støbeskeen.

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg