Knud Vincents satte ord på sine visioner for kommunes fremtid under fredags Business Brunch på Slagelse Rådhus. Foto: Mette Juhl

Borgmesteren opfordrer til at turde gå nye veje

Mette N.Slagelse Kommune

Er borgmesterens dør altid åben? Ja, ifølge ham selv er man altid velkommen til at henvende sig, hvis man har en idé, spørgsmål eller undren over de handlinger og den retning Slagelse Kommune tager. Fredag morgen var døren hos borgmester Knud Vincents åben for godt 100 gæster fra vores lokale erhvervsliv, da han var vært for årets første netværksmøde, Business Brunch.

Knud Vincents lagde ikke skjul på, at han ønsker, at vores erhvervsliv sammen med foreningslivet vil være med til at tage ansvar for fremtiden og tænke langsigtet.

– Vi skal i fællesskab turde tage springet og gøre noget nyt, som politikere og som erhverv. Jeg tror vi kan flytte Slagelse i en positiv retning.

Knud Vincents opfordrer til en tæt dialog og samarbejde. Han vil arbejde for, at vi kan sikre gode og attraktive arbejdspladser lokalt. Det skal bl.a. ske ved et fortsat fokus på at fastholde og tiltrække de nødvendige uddannelser, tænke meget mere i bæredygtighed og grøn innovation samt holde en tæt kontakt til både region og stat om udbygningen af vores store offentlige arbejdspladser, for bare at nævne et par punkter.

Ny direktør og ny erhvervsstrategi

Kommunaldirektør Anders Bjældager fulgte tråden op. – Vi er på en lidt smal vej, hvor der ikke er plads til de store udsving. Derfor skal vi finde en anden måde at gøre tingene på.

Det indebærer bl.a., at man fra politisk hånd ønsker mere tilstedeværelse i og en tættere kontakt til alle hjørner af kommunen erhvervsmæssigt. Vores lokale erhvervsforeninger og erhvervsrådet er i den forbindelse inviteret til dialog om emnet. Det sker samtidig med, at Slagelse Kommune pr. 1. februar får en direktør for udvikling af Slagelse Kommunes rammevilkår, Jesper Schlüter. En af hans mange opgaver bliver at få skabt en ny samlet erhvervsstrategi i tæt samarbejde med erhvervslivet.

Fra erhvervslivet side er det en vis portion sund skepsis til fremtiden, hvor kommunens økonomi, energikrise og følgevirkninger af krigen i Ukraine fylder. Men der er samtidig en stor velvilje til samarbejde og til at flytte vores kommune i en positiv retning. En opgave, der kræver en indsats fra alle sider.

Næste Business Brunch er fredag 24. februar, hvor værten er ODIN Engineering, der har valgt at sætte fokus på Flere Faglærte. Læs mere og tilmeld dig her

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg