Business Slagelse hjælper de torvehandlende

Mette N.Detailhandel

Det er ikke kun virksomhedsejere med fysiske butikker, der er mærket af krisen, også de torvehandlende er i høj grad påvirket af den nuværende situation. En af dem er Claus Søby Bryde, indehaver af Blomstertorvet, der tidligere på ugen fik besked om, at han og de øvrige torvehandlere i Slagelse ikke længere måtte åbne på Nytorv. Men så trådte Business Slagelse til med hjælp.  

– Det er så vigtigt, at vi stadig kan få lov til at holde åbent. Vi har allerede mistet kirkerne, konfirmationerne og meget mere, lyder det fra Claus Søby Bryde, der ligesom rigtig mange andre butiks- og virksomhedsejere er hårdt presset af coronakrisen. Han har i forvejen måttet give slip på hele sit personale og det så endnu mere sort ud, da Slagelse Kommune tidligere på ugen meddelte, at hverken Blomstertorvet eller de øvrige torvehandlende på Nytorv, måtte åbne deres butikker. Angiveligt fordi der var risiko for, at de samler for mange mennesker. 

Fortvivlet over situationen henvendte Claus Søby Bryde sig til Business Slagelse, der straks tog kontakt til Slagelse Kommune for at finde en løsning. 

– De var lydhøre og vi har ændret på en række ting, så det godt kan lade sig gøre for de torvehandlende fortsat at holde åbent. De har bl.a. indrettet sig, så der kun er én indgang til salgsområdet og lavet tydeligt markerede diskretionslinjer, så vi sikrer, at alle holder god afstand, siger Helle S. Madsen, eventkoordinator i Slagelse Erhvervscenter, der sammen med Business Slagelses formand, Torben Kjerulff, har lovet af følge op på, at tiltagene overholdes. 

Passer på kunderne

Hos Blomstertorvet og de øvrige på Nytorv er man helt klar over, at der skal passes på kunderne og er derfor meget opmærksomme på at overholde retningslinjerne. Samtidig er der glæde over, at det nu ser lidt lysere ud i forhold til at kunne sikre fremtiden. 

– Onsdagen op til påske er vores tredjestørste salgsdag på hele året. Den er afgørende for hele vores forår og vi havde købt varer ind til det, da beskeden om lukning kom, fortæller Claus Sørby Bryde. 

Nu ser han mere positivt på, at kunne komme igennem krisen, og har endda genansat en af sine blomsterpiger for at servicere påskekunderne bedst muligt. 

Hjælper bedst muligt

Blomstertorvet er på Nytorv i dag, fredag 3. april, samt i morgen lørdag, onsdag op til påske og påskelørdag. 

Fra Business Slagelses side er Helle S. Madsen og Torben Kjerulff klar til at hjælpe alle medlemmer bedst muligt her under krisen. Det eneste hverken de eller andre kan svare på, er det spørgsmål, der presser sig mest på hos de fleste – hvor længe kommer det her til at vare? 

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg