Hos VOLA arbejder ansatte og mobile robotter side om side. Projektet er udført i samarbejde med lokale CesTek og Omron.

CesTek leverer førende teknologi til produktionsvirksomheder

Mette N.Slagelse, Teknologi, Vækst

Slagelsevirksomheden CesTek Automation er med til at sætte helt nye standarder for anvendelsen af robotteknologier i produktioner rundt om i hele landet. Senest har automatiseringen nået nye højder i et projekt udført i samarbejde med Omron og VOLA – et projekt, der har udløst DIRA Automatiseringsprisen 2020 for at værende imponerende, inkluderende og inspirerende.

– Teknologien er ikke set før i Danmark i denne skala. Resultatet er en stor succes.

Det er med stolthed i stemmen, at Morten Bodilsen, CEO og medejer i CesTek Automation A/S, der har afdelinger i Slagelse, Fredericia og Horsens, fortæller om det prisbelønnede projekt.

CesTek er et firma i vækst. Efterspørgslen på virksomhedens kompetencer indenfor automatisering er stigende fra både ind- og udland og har for anden gang sikret CesTek titlen som Børsen Gazelle i 2020.

Som officiel Omron-solution partner er de med til at byde ind med viden og teknologi på en række spændende opgaver, hvoraf samarbejdet med den jyske armaturproducent VOLA, har sat helt nye standarder for automatisering, ikke bare herhjemme, men i hele Norden.

– Vi har leveret et turnkey projekt, hvor mobile robotter og mennesker arbejder og færdes side om side, fortæller Morten Bodilsen om projektet, der har sikret CesTek DIRA Automatiseringsprisen 2020.

Resultatet af projektet er et bedre arbejdsmiljø, hvor ensidigt, gentaget arbejde og tunge løft udføres af robotter.

– Vi har taget noget teknologi, vi har kendt i forvejen, og sat ind i en ny kontekst. En del af udviklingen er sket undervejs, en agil og helt unik måde at arbejde på og med stor succes, siger Morten Bodilsen. Han fortsætter:

– Teknologien udbreder vi nu til andre, også mindre, virksomheder. Det er her vækstpotentialet er størst lige nu. Markedet for mobile robotter er først ved at sætte rigtigt af nu.

Yderligere udvikling af teknologi på vej

Det stopper dog ikke for en videre udvikling af teknologien. I et forsat samarbejde med robotfabrikanten Omron, arbejder CesTek på at kunne kombinere mobile robotter med kollaborative robotter, cobots. Målet er et øget samarbejde mellem robotterne og ansatte i produktionen.

Og til dem, der måtte bekymre sig om, hvorvidt robotteknologien vil erstatte danske arbejdspladser, har CesTek et klart budskab.

– Tværtimod. Automatisering kan være med til at holde produktioner i Danmark, siger Morten Bodilsen.

CesTek har knowhow i særklasse

CesTek A/S er som nævnt en virksomhed i fortsat vækst. Målet er kontinuerligt at skabe en landsdækkende automationsvirksomhed med knowhow i særklasse, som projektet med Omron og VOLA er et klart udtryk på.

Størstedelen af virksomhedens 28 ansatte har speciale i og erfaring indenfor industriteknik, automation og/eller programmering. CesTek lægger vægt på høj faglighed og værner om det kollegiale sammenhold – to ting, der gør dem stærke i kampen om fremtidens arbejdskraft.

CesTek opererer i hele verden. Derfor har heller ikke de været uberørt af coronasituationen, men har alligevel formået at skabe vækst og fremgang, bl.a. via online salg. Så selv om virksomheden nu ser frem til vaccinationer og coronapas, så er en del af deres online tilstedeværelse i forbindelse med både salg og marketing kommet for at blive.

Læs mere om CesTek her

Her ses CEO Morten Bodilsen (nr. to fra højre) under fejringen af DIRA Automatiseringsprisen, som CesTek har modtaget sammen med Omron og VOLA.
Foto: DIRA.dk
CesTek er officiel Omron solution partner.
Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg