Cobot Lifts fritstående robot kan ikke bare håndtere tunge løft, men også gribe emner, der normalt er vanskelige at håndtere. Her ses CEO Henrik Elm Gulløv ved robotten. Foto: Cobot Lift

Cobot Lift indtager nye markeder med online salg

Mette N.Online & IT, Slagelse

Hvordan sælger man sin kollaborative robot med vakuumlift, når en pandemi grounder én i Slagelse? Det gør man som så meget andet online. En investering i et professionelt setup til webpræsentation af robotten og værktøjet, der er en lokal opfindelse, har sat skub i salget verden over. På bare tre måneder har Cobot Lifts omsætning oversteget hele sidste års salg og der er potentiale for endnu mere.

Fra Industrivej i Slagelse har Cobot Lift åbnet et salgsvindue til hele verden. Med et professionelt setup til online møder og demonstration af virksomhedens robotteknologi, har Cobot Lift formået at øge deres omsætning betragteligt via kontakt med nye kunder verden over. De har i dag et stærkt netværk af partnere i 27 lande

Cobot Lift står bag en unik opfindelse, der øger løfteevnen på en fritstående robot fra 10 til 45 kilo. Teknologien gør det muligt at kombinere kræfterne fra en vakuumløfter med en robot fra Universal Robot (UR). Vakuumløfteren giver samtidig nye muligheder for at automatisere håndtering af emner som er mere vanskelige at gribe, f.eks. sække. Værktøjet, der er UR Plus certificeret, er ikke kun interessant for industrivirksomheder, men åbner for nye muligheder i mange brancher, hvor tunge og ofte ensidige løft er en del af arbejdet.

På industrivej har Cobot Lift et showroom, hvor de har gennemført mange fremvisninger af deres robotteknologi, ligesom messer har været en vigtig salgskanal. Begge aktiviteter satte corona en brat stopper for sidste år.

– Der var ikke gang i noget i de første måneder, men vi kunne mærke en stor interesse via LinkedIn, hvor vi lægger mange videoer ud. Og da vi deltog i et webinar sammen med Universal Robots, der havde over 100 deltagere af 17 forskellige nationaliteter, satte det for alvor skub i vores online aktiviteter, siger direktør og medejer Henrik Elm Gulløv.

Live demoer er et stærkt medie

For at skabe den bedste online oplevelse, henvendte Cobot Lift sig til OpenBox i Vemmelev.

– Vi har tidligere hjulpet Cobot Lift med at implementere en it-strategi. I dette tilfælde var ønsket at skabe en ekstraordinær oplevelse for kunder under livestreaming. Det blev til et interessant setup, som andre af vores kunder efterfølgende også har haft nytte af, fortæller Kristian Kamper, medindehaver af OpenBox.

– Det vi har gjort hos Cobot Lift er, at vi har sat flere kameraer og lydkilder op, så kunden kan opleve robotten fra flere vinkler og følge dens bevægelser på tæt hold. Cobot Lift skifter selv mellem kameravinklerne, det sikrer en høj kvalitet i demonstrationen, forklarer Kristian Kamper.

Hver uge afholder Cobot Lift mindst 5 online møder med distributører og kunder verden over.

– Live demoer er et utrolig stærkt medie. Vi kan give en indsigt i produktet og lukke ordrer online. På tre måneder har vi opnået samme omsætning, som vi havde hele sidste år, siger Henrik Elm Gulløv og tilføjer:

– Markedet har ændret sig. Tilliden til digitale medier er blevet højere og vores professionelle setup har været en rigtig god investering.

Nye muligheder

Ovenpå den første coronamavepuster er aktivitetsniveauet hos Cobot Lift, der i dag har 12 ansatte, således højere end nogensinde. Samtidig åbner den øgede online aktivitet for nye muligheder.

– Indtil nu har vi primært arbejdet med hardware, men vil fremover også fokusere på software og satse endnu mere på service, som kan fjernstyres. Derfor har vi netop ansat en programmør fra Frankrig.

Men selv om Cobot Lift formår at udvikle og udnytte deres digitale salgsvindue, glæder de sig til en mere åben verden igen.

– Vi glæder os til at komme på messer igen, alt andet lige når vi ud til flere på den måde. Vi er tilmeldt Verdensudstillingen i Dubai, så nu må vi jo bare vente og se, hvornår den kan afholdes, lyder det fra Henrik Elm Gulløv.

Få en snak om med erhvervscentret om din virksomhed

Flere af Cobot Lifts nye aktiviteter har afsæt i projekter og kontakter, som virksomheden har fået kendskab til via samtaler med Slagelse Erhvervscenters konsulenter. Du er også velkommen til at få en snak med en af vores erhvervskonsulenter, hvis du ønsker at få inspiration til at udvikle din virksomhed i nye retninger.

Mød Cobot Lift og OpenBox i webinar

Du kan høre mere om Cobot Lifts digitale succes og høre om deres løsning fra OpenBox i et webinar onsdag 17. marts kl. 15.00-16.00. Det er gratis at deltage. Læs mere og find tilmelding her

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg