Det er fedt at skabe noget, der bliver talt positivt om

Mette N.Iværksætteri, Slagelse

Arkitektrådgivningen Cosyhouse.dk spirede i Vækstfabrikken Slagelse, men er nu i egne rammer på Sct. Jørgensgade vokset til en virksomhed med tre ansatte og en støt stigning i aktiviteter. To prisnomineringer her i efteråret, er med til at give iværksætterdrømmen et yderligere positivt boost. 

​- Den største glæde er at se udviklingen.

Ordene falder fra arkitekt Lennart Jakobsen, indehaver af Cosyhouse.dk ApS i Slagelse. Firmaet startede som en iværksætterdrøm, der på fem år har vist sig levedygtig med fortsat vokseværk.

At den unge iværksætter med sin virksomhed har fundet et solidt ståsted i det lokale erhvervsliv, vidner ikke kun flere ordrer i ordrebogen om. Det ses også i form af en nominering til årets bygningspræmiering i Slagelse Kommune i år samt en nominering til JCI Slagelses Grangia Erhvervspris 2018.

Selv er Lennart Jakobsen meget ydmyg omkring sin spirende succes.

– Jeg ser mig stadig som en iværksætter, ikke som etableret endnu, smiler han. Det til trods har han nu to ansatte med ombord i projektet, der på hver deres måde komplimenterer Lennart Jakobsens egne evner og egenskaber. 
– Det har været den største udfordring for mig som iværksætter, at skulle give ansvaret fra mig og være leder.

Succesen tog fart efter afgørende valg

Cosyhouse.dk startede med en idé om at designe småhuse. Siden da kom arkitektrådgivning med som en ekstra aktivitet.

Lennart Jakobsen har været en del af Vækstfabrikken Slagelse. Det var under kursusforløbet Raketvækst i det regi, at Lennart Jakobsen fik øjnene op for, at han måtte udvælge sig én vej at gå. Det resultarerede i rådgivningsdelen som Lennart i forvejen havde stor erfaring indenfor og så tog firmaet for alvor fart.

Kunderne er en blanding af små private husejere, der ønsker at bygge nyt, om eller til samt større kunder, der opkøber og istandsætter store ejendomme, primært på Sjælland.

– Vi arbejder med optimering af ejendomme, finder den rigtige indretning og design, siger Lennart Jakobsen og fortsætter:

– Jeg gør meget ud af at lytte og tænke projektet hele vejen rundt. Min opgave er, at guide kunden derhen, hvor de føler, de har taget den rigtige beslutning for projektet.

Udviklingen driver værket

Iværksætterlivet er fyldt med udfordringer, op- og nedture, men Lennart Jakobsen har ikke fortrudt et øjeblik, at han har kastet sig ud i det.

– Man skal ikke gøre det for pengenes skyld. Det, der tænder mig, er min egen udvikling. Det er udviklingen, der driver værket. Man identificerer sig med sin virksomhed.

– Jeg er ikke i tvivl om, at det jeg laver er godt. Det var svært at sælge mig selv i starten, men det er det, der er sjovt nu, smiler virksomhedsejeren.

Om at være nomineret til ikke bare en, men to priser i år, fortæller Lennart Jakobsen:

– Det er fedt. Fedt, at være med til at skabe noget, der bliver talt positivt om.

Næste skridt for cosyhouse.dk bliver at finde nye lokaler til at huse den fortsatte vækst. Endnu en udfordring, der er med til at gøre rejsen som iværksætter spændende.

Læs mere på cosyhouse.dk

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg