Der var et flot fremmøde fra hele kommunen til Detailhandelskonferencen, der blev afholdt i Skælskør.

Detailhandel: Hjælp hinanden og tal området op

Mette N.Detailhandel

Godt 80 deltagere var samlet til Detailhandelskonference på Kobæk Strand Hotel & Konference mandag 4. april.  Her fik de et skud energi til at skabe ”vinderbutikker” af retailekspert Dorte Wimmer og Anna Jensen, indehaver af modeforretningen Anna & Søs i Odder. Mod til at gå nye veje, oplevelser og ikke mindst samarbejde var et par af aftenens vigtige nøgleord.

Det var om at spidse ørerne, da forretningsindehaver Anna Jensen fra Anna & Søs i Odder fik ordet under Detailhandelskonferencen. På en god times tid gik det ud over stepperne med en beretning om, hvordan hun og søsteren Line har skabt og udviklet deres butik med masser af sjove tiltag og events for at tiltrække kunderne. Det var også en fortælling om, hvordan de bidrager til og benytter sig af lokalt samarbejde for at skabe mere liv i byen.

Der blev griflet flittigt på notesblokkene, da idéerne blev kastet ud i lokalet, indimellem afløst af grin af sjove SoMe-videoer Anna & Søs selv står bag samt et par fortællinger om, at alt ikke altid går helt efter planen. Som når man ufrivilligt ender i Natholdet på landsdækkende tv for en frisure til et modeshow.

Det er ikke bare spas og ballade det hele, der er en mening med al festivitasen. Oplevelser sælger flere varer.

Webshop gav markant stigning i omsætning

Som så mange andre måtte Anna & Søs kaste sig ud på nyt territorie under coronatiden med livestreaminger på nettet og øget fokus på webshopping. Det er der god grund til at tage ved lære af. På bare to et halvt år med egen webshop har modeforretningen øget staben af medarbejdere med 19 ansatte – alene på webdelen. Og i 2021 hentede de 12 millioner kr. i livesalg.

Med en omsætning i millionklassen og nu 34 ansatte er det klart, at man bliver udfordret på en helt ny måde som butiksejer for at få frigjort tid til de sjove idéer. Det er en af de opgaver Anna Jensen står overfor nu.

Vi har meget godt at byde på lokalt

Anna & Søs er med i lokale Torsten Bo Jørgensens nye bog ”Vinderbutikker”. At hun har fat i den rigtige ende af at skabe fremtidens butik, er retailekspert Dorte Wimmer ikke i tvivl om. Hun er heller ikke i tvivl om, at vi her lokalt har rigtig meget godt at bygge på, når det handler om at skabe en god detailhandel.

– I har rigtig meget godt at byde på. I skal huske at tale hinanden og området op, lød det direkte råd fra Dorte Wimmer, der som tidligere Slagelsepige stadig kommer i vores tre købstæder med jævne mellemrum.

Dorte Wimmer har 9 gode råd med til, hvad man som detailhandler bør have fokus på for at skabe en butik, som kunderne har lyst til at handle i og støtte op om. Og det hele handler ikke om digitalisering for modsat mange antagelser, så er det faktisk ikke webhandel, der ”stjæler” det hele. I 2021 fordelte handlen sig 87/13 procent i den fysiske detailhandels favør.

Skab oplevelser og værn om de gode medarbejdere

Blandt de gode råd var en opfordring til at skabe oplevelser for kunden og prioritere begrebet tid – enten ved at spare kundens tid under shoppingen eller omvendt ved at gøre sig så attraktiv, at kunden er villig til at bruge tid på én.

Så skal man, ifølge Dorte Wimmer, passe godt på sine dygtige medarbejdere. Den kunderelation de har, er guld værd for en butik.

Hjælp din nabo

To emner, der i høj grad også er fokus på fra kundernes side, er lokale varer og bæredygtighed. Særligt sidstnævnte kommer vi ikke udenom, da en ny generation, for hvem klima vægter tungt på vægtskålen, ligger helt naturligt til dem.

Endelig lød det simple råd: Stå sammen. Hjælp din nabo, også selv om du ikke umiddelbart for noget ud af det her og nu. I sidste ende gavner det hele den lokale detailhandel, hvis vi alle klarer det godt.

Der var en udtrykt tilfredshed blandt konferencens deltagere med aftenens indhold, der også bød på snak over bordene og lidt godt til ganen. Detailhandelskonferencen blev afholdt i et samarbejde mellem Skælskør Erhvervsforening, Korsør Erhvervsforening, Business Slagelse og Slagelse Erhvervscenter.

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg