DI Erhvervsklimaundersøgelse: Små skridt i den rigtige retning

Mette N.Slagelse Erhvervscenter, Slagelse Kommune, Virksomhed

Efter sidste års dukkert, opnår Slagelse Kommune en 80. plads (ud af 93) på Dansk Industris Erhvervsklimaundersøgelse 2019. Det er en fremgang på fem pladser. 

– Vi er trukket i arbejdstøjet ovenpå sidste års resultat, og selv om der kun er tale om en mindre fremgang, er der positive tegn i Erhvervsklimaundersøgelsen, siger Per B. Madsen, erhvervschef i Slagelse Erhvervscenter.

Bedst ser det ud på områderne sagsbehandling, der springer fra en 65. til en fin 26. plads, samt brugen af private leverandører, der springer fra en 86. til en 43. plads.

Image halter

Tungere ser det ud omkring erhvervsvenligheden og kommunens image.

– Men jeg oplever en meget stor velvilje fra alle sider til at komme videre og fremme Slagelse Kommune som et godt sted at bo og drive virksomhed, siger Per B. Madsen. 
Han ser dog klare udfordringer i, at kommunen står lavt i undersøgelsen på emner som arbejdskraft, uddannelse, fysiske rammer samt skatter, afgifter og gebyrer.

– Vi mangler erhvervsarealer i kommunen. Her skal vi blive ved med at afsøge mulighederne for at kunne udbyde de arealer og lokaler, der efterspørges. Og vi er i skarp konkurrence med bl.a. Ringsted, hvor man lige har udlagt et areal af betydelig størrelse til erhverv, siger Per B. Madsen. Han fortsætter:

– Vi har samtidig en stor del af ufaglærte og her har vi en klar opgave i kompetenceløft, så arbejdskraften svarer til de stillinger, der er svære at besætte i dag. Derfor er det vigtigt at vi fastholder en tæt dialog mellem kommune, uddannelsesinstitutioner og erhvervslivet.

Maner til ro

Generelt maner erhvervschefen dog til ro omkring Slagelses placering.

– Det er klart, at det aldrig er sjovt at se sig selv ligge i den nederste del, men vi har faktisk gang i rigtig mange ting lokalt, så jeg forventer at vi fremover vil se udviklingen gå yderligere i den rigtige retning. 

Læs hele bedømmelsen af Slagelse Kommune i DI Erhvervsklimaundersøgelsen 2019 her

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg