Drømme om iværksætteri overhalede studieretning indenom

Mette N.Iværksætteri, Vækstfabrikken Slagelse Leave a Comment

Det er tilfældigheder, og en hel del arbejdstimer, der har ført 28-årige Tobias Magnussen derhen, hvor han er i dag – selvstændig med virksomheden TurboTobias, der er en del af iværksættermiljøet Vækstfabrikken Slagelse.

Kandidatgraden var indenfor rækkevidde og snart kunne der sættes et hak ved endt uddannelse og søgningen efter et fast job begynde. Men noget føltes ikke helt rigtigt, og det tog Tobias Magnussen konsekvensen af, uden at tænke nærmere om følgerne. Han valgte at følge sit hjerte, droppede eksamen og blev iværksætter.

– Jeg sprang bare ud i det og har ikke fortrudt det.

Tobias står bag virksomheden TurboTobias, et kreativt mediebureau, der udvikler og har speciale indenfor optimering af hjemmesider.

– Det var egentlig lidt et tilfælde, at det blev det. Jeg har altid været drevet af lysten til at lære nye ting, og da jeg så et facebookopslag, hvor der blev efterlyst én, som kunne hjælpe med at lave en ny hjemmeside, slog jeg til. 
Særligt det tekniske i jobbet har Tobias’ interesse. Hans drivkraft er en konstant nysgerrighed på, hvordan websites hele tiden kan udvikles og gøres endnu bedre. Hans speciale er hastighedsoptimering, der ligger til grund for firmanavnet, TurboTobias.

Vækstfabrikken er lig med netværk og udvikling

Tobias har i flere år set op til iværksættere. Derfor har han gennem tiden opsøgt forskellige arrangementer om iværksætteri, og det var netop under sådan et sidste efterår, at han vandt en måneds ophold på Vækstfabrikken Slagelse. Opholdet blev hurtigt af så stor betydning, at en lejekontrakt om en flyverplads kom i hus.

– Der er nogle fede virksomheder her, som har givet mig et rigtig godt netværk. Her finder jeg samarbejde og sparring, jeg er jo stadig grøn på mange områder. Og så er hele stemningen bare god her.

Via samarbejdet med de digitale Vækstfabrik-kollegaer fra Digitypes og Adsson, er Tobias blevet skubbet ud i nye opgaver og fået sat endnu mere fokus på sit forretningsområde.

Samtidig giver opholdet på Vækstfabrikken Slagelse adgang til en række kompetencegivende aktiviteter og kurser. For Tobias Magnussen udmøntede det sig for nylig i en tur via EU-projektet Lean Landing til Leeds Digital Festival sammen med kollegaen Lasse Baungaard fra Digitypes. Det blev en uge med inspirerende oplæg og veltilrettelagte virksomhedsbesøg, der gav et spændende indblik i, hvad der rykker lige nu i den digitale verden.

Glad for sit valg

Selv om iværksætterlivet kræver mange arbejdstimer, flere end Tobias bryder sig om at holde tal på, og der altid er et element af usikkerhed omkring fremtiden, så er den lokale vækstfabrikant grundglad for at have truffet et banebrydende valg om at gå iværksættervejen.

– Jeg ser mig bare som en, der hygger mig med det jeg laver, slutter han med et smil.

www.turbotobias.dk 

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *