Niels Wittendorff Ibsen, direktør i Niels Lien A/S, ser en fordel for ikke kun vores kommune, men for hele regionen, at Rute 22 bliver opgraderet til en motorvej. Foto: Mette Juhl

– En forbedring af Rute 22 vil gavne hele vores område

Mette N.Slagelse, Slagelse Erhverv, Uncategorized

Tid er en vigtig værdi. Både for os som privatpersoner, men også for erhvervslivet. At hænge i en lang trafik kø på Rute 22 er ikke tid, vi har lyst til at give af. Derfor er Niels Lien A/S fra Slagelse en af de lokale virksomheder, der er gået med i arbejdet for at få etableret en motorvej på strækningen. En fordel, de ser, vil komme hele regionen til gode.

Med det store fokus, der er på Novo Nordisk som vores regions, ja, hele landets, store vækstmotor, så er det nærliggende kun at tænke trafik i en retning – mod Kalundborg om morgenen og ud af byen om eftermiddagen. Men landevejen mellem Slagelse og Kalundborg, Rute 22, har også mange øvrige trafikanter, der skal fra nord mod syd for at arbejde. Og det kan også være en udfordringen på strækningen.

Summen af det hele er medvirkende til, at Niels Lien A/S er en af de lokale virksomheder, der for nylig har tegnet et medlemskab i Foreningen til Fremme af den Sjællandske Motorvej, hvor virksomheder og lokale politikere kæmper for at få etableret en motorvej på Rute 22 fra Kalundborg over Slagelse til Næstved.

– Det vil gavne hele området og forbinde vores kyststrækning langt bedre, siger direktør Niels Wittendorff Ibsen, der ved forårets generalforsamling er valgt ind som suppleant i bestyrelsen for foreningen.

– Kalundborg kan virke langt væk fra Slagelse i forhold til lige at stikke på motorvejen mod Ringsted. Det skal vi have ændret. En forbedret infrastruktur vil også gøre det nemmere at samle regionen om større ting, f.eks. samarbejder på tværs af kommuner og store events.

Forretningsmæssig interesse

Når Niels Lien A/S har tegnet et medlemskab af Foreningen til Fremme af den Sjællandske Motorvej, så handler det også om, at virksomheden rent forretningsmæssigt mærker til det øgede trafikpres på ruten, særligt strækningen mellem Slagelse og Kalundborg.

– En del af vores opgaver er udbedring af forsikringsskader og her dækker vi ikke kun i nærområdet, men også oppe omkring Kalundborg, Odsherred og Holbæk. Vi har en interesse i at kunne nå ud til vores kunder så hurtigt som muligt. Og så har vi medarbejdere, der benytter Rute 22 på vej til og fra arbejde, de oplever også det kan være en udfordring med det massive trafikpres på vejen, siger Niels Wittendorff Ibsen og opsummerer:

– I bund og grund handler det om, at vi skal kunne udføre vores arbejde bedst muligt og det skal være let at flytte arbejdskraft – også mellem Slagelse og Næstved.

Om Niels Lien A/S

Niels Lien A/S startede som en enkeltmandsvirksomhed tilbage i 1991, hvor tømrermester Niels Lien med værktøjskassen under armen kørte ud til kunder. Herfra gik det stærkt og med opgaver indenfor nybyggeri, renoveringer og vedligeholdelse voksede virksomheden hurtigt.

I 2001 oprettede Niels Lien A/S en entrepriseafdeling og arbejder i dag med hoved- og fagentrepriser på større byggeprojekter. Men de har ikke glemt det oprindelige ophav og tilbyder derfor stadig reparationer og byggerier for private kunder udover hele forsikringsdelen, hvor de arbejder for flere af landets store forsikringsselskaber.

Niels Lien tog hul på et generationsskifte, da han sidste år omdannede virksomheden til et A/S sammen med Casper Andersen og Niels Wittendorff Ibsen. De 3 står i spidsen for 70 ansatte, heraf 18 lærlinge. Og med masser af opgaver i ordrebogen, er der stadig fuld fart på og optimisme omkring fremtiden.   

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg