Energikøb gør vejen til kontante tilskud let og enkel

Mette N.Slagelse, Vækst, Virksomhed

Energikøb er en lokalt forankret virksomhed, der har specialiseret sig i at gøre det let og overskueligt for både private og erhvervsdrivende at opnå kontante energitilskud. Her kan alle få gode råd til energioptimering, der rykker på bæredygtigheden og er gode på bundlinjen.

– Vi hjælper folk med at spare på energien og samtidig blive belønnet for det, lyder indehaver Martin Lundqvists korte forklaring på Energikøbs eksistens.

Alle, private, som erhverv, kan via Energispareordningen opnå et kontant tilskud, når der gennemføres energioptimering f.eks. ved at udskifte varmekilder, ved en ny og forbedret isolering eller ved at udskifte vinduer og døre.

Hos Energikøb kan man få uvildig rådgivning om, hvordan man på den mest hensigtsmæssige måde får mest ud af en energioptimering, så det giver mening på bundlinjen.

– Vi er gode på rådgivning. Her henvender man sig ét sted og får en person i røret, der tager hånd om sagen, siger Martin Lundqvist og fortsætter:

– Vi tager altid udgangspunkt i den enkeltes situation og laver en beregning af det energitilskud man kan forvente ved forskellige løsninger. Og hos os får man en let og smidig håndtering af ansøgningen omkring tilskuddene, siger Martin Lundqvist.
Energikøb tager sig nemlig ikke kun af rådgivningen. En langt større del af virksomhedens forretningsområde er at håndtere ansøgninger om tilskud til energioptimering. Hermed løfter de en administrativ tung procedure, og gør det let for kunderne at opnå en kontant gevinst.  

Alle tilskud er skattefri og kan søges udover det skattemæssige fradrag Boligjobordningen gir. Eneste krav er, at man ansøger om tilskud, inden man bestiller/køber materialer, eller igangsætter arbejdet.

Kunder i hele landet

Energikøb har godt 10.000 registrerede kunder, som kommer fra hele Danmark. Heraf er omkring 400 erhvervskunder, lige fra den lille håndværksmester, der får indhentet energitilskud på vegne af sine kunder, til større virksomheder, kommuner, andels/almene boligforeninger hvor tilskudsreglerne og dermed også ansøgningerne er mere komplekse.

Og virksomheden er i vækst, ikke mindst på grund af en målrettet online markedsførings strategi.

Slagelse det oplagte valg

Energikøb har eksisteret siden 2014, de første år med tre investorer, heriblandt Martin Lundqvist, ved roret. Sidste år overtog han hele virksomheden og flyttede den fra Rødovre til Sorøvej 78 i Slagelse, hvor Energikøb er pt. arbejdsplads for fire ansatte og to studentermedhjælpere.

Egentlig kunne virksomheden ligge hvor som helst, da langt den meste kundekontakt foregår online eller via telefon. Men når valget er faldet på Slagelse, er det ikke helt tilfældigt.

– Det var det oplagte valg. Her har jeg størstedelen af mit netværk samt en god geografisk placering, både i forhold til at besøge kunder, men også for mine medarbejdere. Og så er det mit klare indtryk, at i Slagelse sker der en masse omkring erhverv, man prioriterer det og sætter ressourcer af til det, bl.a. i Slagelse Erhvervscenter, hvor der altid er sparring af hente.

Og med et stadig stigende fokus på klima og bæredygtighed, vil Energispareordningen sammen med bla. Boligjobordningen yde støtte til energiforbedringer i alle typer bygninger.

– Vi har fået en ny regering, der er mere klimabevidst, så det er spændende hvad der kommer til at ske. Der skal være øget fokus på energiforbedringer, og især i den eksisterende bygningsmasse hvis vi skal nå 2030-klimamålene, siger Martin Lundqvist.

Tænker skæve tanker

Alligevel er han meget opmærksom på nye forretningsområder.

Til at understøtte udviklingen har Martin Lundqvist senest ansat en projektudvikler og deltager i relevante netværk, både lokalt og på nationalt plan.

– Vores virksomhed kræver, at vi hele tiden tænker skæve tanker og udvikler os. Men det er også det, der er sjovt – at drive en virksomhed frem.

Læs mere på www.energikoeb.dk

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg