Her finder du nyttige links vedr. situationen i Ukraine

Mette N.Slagelse Kommune, Virksomhed

Sanktioner, importforbud, stigende energipriser er bare nogle af de spørgsmål danske virksomheder skal forholde sig til efter krigen i Ukraine er brudt ud. Samtidig er der en enorm velvilje blandt erhvervslivet til at hjælpe krigens ofre. Vi har samlet en række nyttige links til, hvor der er mere information at hente om en lang række emner, der vedrører situationen i og omkring Ukraine.

Krigen i Ukraine vedrører os alle. For nogle virksomheder har den allerede haft store konsekvenser, for andre vil krigens følger kunne mærkes i den kommende tid.

Virksomhedsguiden

virksomhedsguiden.dk finder du information om alt fra sanktioner mod Rusland og Belarus, rekruttering og ansættelse af ukrainske borgere til hvordan du sikrer dig imod en evt. digitale trussel.

Kriseinformation

Myndighederne har oprettet en hjemmeside, kriseinformation.dk, hvor du finder en lang række information. Læs bl.a. om de stigende energipriser og hvordan de påvirker os i både private husstande, men også erhvervsmæssigt. Du finder også vejledning om restriktioner og sanktioner, rejsevejledninger og hvordan du kan støtte krigens ofre.

Lokal støtte

Slagelse Kommune har fuld fokus på at hjælpe de ukrainske borgere, der ankommer her lokalt. På slagelse.dk har de samlet information om, hvad du gør, hvis du har ukrainere boende privat eller gerne vil tilbyde at huse flygtninge, hvor du kan melde dig som frivillig eller støtte med donationer og hvad der er brug for at donationer lige nu.

Hjælp til Ukraine – skat og moms

Revisionsfirmaet Beierholm har samlet information om de væsentligste skatte- og momsmæssige effekter for personer og virksomheder, er ønsker at støtte krigens ofre. Du finder informationen her Beierholm.dk

Hjælpeorganisationer

I de store hjælpeorganisationer følger de hele tiden udviklingen i krigen og deraf også, hvad der er behov for at hjælp nu og her. Her er et par af de store organisationer, du kan støtte økonomisk:

Dansk Røde Kors

Dansk Flygtningehjælp

Red Barnet

Unicef Danmark

Vi følger løbende op med yderligere relevant information.

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg