Erhvervsudvikling starter i Slagelse Erhvervscenter

Mette N.Forretningsudvikling, Slagelse Erhvervscenter

McDonalds vil bygge ny restaurant i Korsør Erhvervspark, RibHouse indretter restaurant På Gl. Torv i Slagelse, Bauhaus ønsker at bygge i Slagelse nær motorvejen og Bin2Bil bygger nyt, stort bilhus ved omfartsvej. Hvad har alle til fælles? Projekterne er kommet godt i gang via kontakt til Slagelse Erhvervscenter.

Ét telefonnummer, ét opkald. Så let er det, at komme videre med sine tanker, idéer eller udfordringer, hvis du er erhvervsdrivende eller ønsker at være det i Slagelse Kommune. I den anden ende af røret sidder Slagelse Erhvervscenter klar til at hjælpe dig videre.

Alene indenfor den sidste måned er tre større erhvervsprojekter kommet frem i offentligheden – tre projekter, der til sammen bringer omkring 300 arbejdspladser til kommunen. Det drejer sig dels om opførelsen af en Bauhaus i Slagelse, restaurant RibHouse på Gl. Torv også i Slagelse samt opførelsen af en McDonalds i Korsør Erhvervspark. Alle tre projekter er startet med en henvendelse til Slagelse Erhvervscenter. 

Ganske unikt

– Jamen, det er ganske unikt, at vi som ekstern partner er én indgang til Slagelse Kommune. Vi tager imod mange henvendelser, både fra erhverv inden for kommunegrænsen, men også udefra. Og formålet er ganske enkelt at hjælpe alle så godt som muligt. Noget er hurtigt klaret, mens andet er større, komplekse sager. I de tilfælde holder vi snor i projekterne til der er en god proces i gang, og nogle gange længere end det, forklarer erhvervschef Per B. Madsen og fortsætter:

– Her i erhvervscentret sørger vi for, at de rigtige kontaktpersoner i kommunen bliver sat på sagen, når vi får en henvendelse. I nogle tilfælde nedsætter vi en hel taskforce, så processen for erhvervslivet bliver så hurtig og smidig som mulig ved at anskue projektet som en helhed fra start. Det har vi gode erfaringer med.

Det er vigtigt at understrege, at Slagelse Erhvervscenter ikke er en myndighed, ej heller sagsbehandler.

– Vi kigger på opgaver og projekter med erhvervsøjne, formidler kontakt og opfordrer gerne til at tænke anderledes og nuanceret, så vi i samarbejde med kommunen kan finde den bedste løsning for erhvervslivet. Tit arbejder vi med projekter i flere år før de falder på plads og vi giver ikke op, vi bliver ved indtil der er fundet en god løsning for alle parter, siger Per B. Madsen og tilføjer:

– Vi skal sikre os, at der er en god proces og sker fremskridt i sagerne, men vi behøver ikke deltage i det hele.

Optimisme omkring lokal fremgang

Det er en tilfreds erhvervschef, der kan følge med i, at der er skub i projekterne både omkring Bauhaus, Ribhouse og McDonalds, men også mange andre projekter som opførelsen af det store Bin2Bil bilhus på Asienvej, endnu en udvidelse af Fuglebjerg Kistefabrik, etableringen af Palsgaard Spær og Danpor i Slagelse, byggerier og større renoveringer rundt i hele kommunen samt meget mere. Optimismen omkring lokal fremgang er intakt.

Og telefonen hos erhvervscentret er åben, så hvad enten du ønsker at blive iværksætter eller er på udkig efter et større erhvervsareal i Slagelse Kommune, så er teamet her klar til at hjælpe dig godt på vej. 

Du finder kontaktoplysninger på teamet i Slagelse Erhvervscenter her

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg