Slagelse Kommune ligger infrastrukturmæssigt godt i forhold til at drive erhverv. Men på en række andre punkter, er der plads til forbedring, ifølge DI's undersøgelse om den lokale erhvervsvenlighed. Foto: Evan Hemmingsen

Erhvervsvenlighed: Slagelse Kommune går to pladser frem

Mette N.Slagelse Kommune

Slagelse hopper to pladser op til nr. 79 i DI’s årlige undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed. Der er ros til den lokale infrastruktur, transport og uddannelse, mens der er utilfredshed med en række andre punkter, herunder dialog med kommunen.

Igen i år må Slagelse kigge nedad for at finde sig selv på DI’s Erhvervsvenlighedsundersøgelse. En lille fremgang er det blevet til med en plads som nr. 79 mod nr. 81 sidste år.

Kommunen bliver i undersøgelsen vurderet på 10 kategorier, hvoraf vi ligger lunt i svinget, når det handler om infrastruktur og transport samt uddannelse. Derimod er der utilfredshed med en række andre punkter, heriblandt den overordnede erhvervsvenlighed og dialog med kommunen.

– Det er et ærgerligt signal udadtil i en tid, hvor vi her i Slagelse Erhvervscenter får rigtig mange henvendelser fra virksomheder, der gerne vil etablere sig her lokalt, lyder det fra Per B. Madsen, erhvervschef i Slagelse Erhvervscenter. Han fortsætter:

– Vi oplever stor tilfredshed med den service vi yder i forhold til henvendelser fra iværksættere og virksomheder. Samtidig ved vi, at der fra kommunens side er sat tiltag i gang for at forbedre en række af de forhold, der kritiseres i undersøgelsen. Det håber vi, at man snart vil kunne opleve resultaterne af lokalt.

Nye tiltag er allerede sat i søen

Alene indenfor Slagelse Erhvervscenter har indenfor det sidste år været med i processen omkring opkøb af nye erhvervsarealer, fundet ønskede placeringer til nye erhvervsaktører og har hjulpet virksomheder til videreudvikling. Samtidig har man indledt et tættere samarbejde med bl.a. Jobcenter Slagelses Virksomhedsservice omkring arbejdskraft.  

– Vi fortsætter vores arbejde og holder blikket rettet fremad. Bl.a. derfor har vi sammen med Slagelse Erhvervsråd netop inviteret alle virksomheder med ind i arbejdet med at skabe en ny fælles erhvervsvision 2030, siger Per B. Madsen.  

Første skridt på vejen er en stor konference, som afholdes 5. oktober. Her får vi bl.a. besøg af oplægsholdere fra Herning, som er et af de områder, der har rykket markant på erhvervsudviklingen de sidste ti år. Med frisk inspiration udefra inviteres alle virksomheder til at trække i arbejdstøjet og byde ind med indhold til visionen.

– Målet er at få skabt fælles fodslag, såvel i det private som det offentlige, så vi sammen kan rykke ved den lokale erhvervsudvikling, slutter Per B. Madsen.  

Kun 84 virksomheder ud af flere tusinde adspurgte har lokalt besvaret DI’s erhvervsvenlighedsundersøgelse.

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg