EU-projekt åbnede døren til et kig ind i den digitale fremtid

Mette N.Iværksætteri, Slagelse Erhvervscenter, Vækstfabrikken Slagelse Leave a Comment

De lokale virksomheder Digitypes og TurboTobias er via deres ophold på Vækstfabrikken Slagelse blevet koblet på EU-projektet Lean Landing. Det banede for nylig vejen for en inspirerende og udbytterig uge i engelske Leeds i forbindelse med Leeds Digital Festival. 

Omkring 25.000 lægger vejen forbi Leeds Digital Festival, der over to uger samler nogle af de største aktører og influencers fra den digitale verden, i år bl.a. den europæiske vice-president for Twitter, Bruce Daisley.

Lasse Baungaard fra Digitypes og Tobias Magnussen fra TurboTobias, der begge er en del af Vækstfabrikken Slagelse, fik via EU-projektet Lean Landing skræddersyet et ophold i forbindelse med festivalen, der bød på stor inspiration.

– Vi er virkelig kommet hjem med meget ny viden. Det var en tur af høj kvalitet, roser Lasse Baungaard, der sammen med Tobias Magnussen følte sig utrolig godt serviceret ugen igennem af de engelske partnere i Lean Landing. 

I Leeds er man langt fremme på digitalt iværksætteri, da det er et område med høj prioritet for de lokale politikere. Besøget bød på en blanding af besøg på lokale virksomheder, på lokale vækstfabrikker og med oplæg som del af festivalen.

– Herhjemme er vi længere fremme i de små, digitale virksomheder, men bagud sammenlignet med de store. Det hænger bl.a. sammen med, at deres kunder er villige til at betale nogle andre priser for udvikling, fortæller Lasse Baungaard.

Den unge udfordring er global

– Derudover er det meget de samme udfordringer, de står med. Udfordringen i at kunne fastholde de unge, som rejser til London, hvor der er flere penge at tjene, supplerer Tobias Magnussen.

Nogle af de oplevelser de to har taget med sig fra Leeds, er et indtryk af veldrevne vækstfabrikker, hvoraf flere af dem udelukkende er digitale og drives i tæt samarbejde med universiteterne, netop for at imødekomme og fastholde de unge.

Derudover bød ugen på et indblik i organisationskultur og arbejdsmiljø i et fag, hvor tempoet er højt og udviklingen går rigtig stærkt.

– Jamen, vi fik meget mere ud af det end vi havde ventet. Det var en meget positiv oplevelse, lyder det samstemmende fra de lokale iværksættere.

Om Lean Landing

Lean Landing er et EU-støttet projekt, som Erhvervshusene udbyder med bl.a. Slagelse Erhvervscenter som lokal partner. Via et netværk i seks europæiske lande – Holland, Tyskland, England, Norge Sverige og Danmark – får man åbnet dørene til eksport af såvel produkter som services. Der er i alt 26 partnere fra hele Nordsøregionen. 

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *