Få et overblik over likviditeten med bare et enkelt tryk

Mette N.Forretningsudvikling, Iværksætteri, Vækstfabrikken Slagelse

Har kunderne betalt? Er der økonomi til, at du selv kan betale regningerne? Er der basis for investeringer i virksomheden? Spørgsmål og svar, der alle handler om likviditet. Et nyt værktøj fra startup-virksomheden Excelmate, der holder til på Vækstfabrikken Slagelse, gør det nu endnu nemmere for virksomheder at følge likviditeten på tætteste hold. Det er bare en af de mange løsninger, som Excelmate kan tilbyde erhvervslivet, der letter og optimerer administrative opgaver.

– Jamen, alle virksomheder har gavn af at få et overblik over likviditeten.

Så enkelt lyder det fra Jesper Martin Gram-Jensen, der sammen med Rasmus Myhre står bag den halvandet år gamle virksomhed Excelmate, som tilbyder skræddersyede løsninger, der optimerer processer. Heriblandt et overblik over likviditet.

– Alle løsninger er individuelt tilpassede, idet vi skræddersyr dem til bl.a. at trække oplysninger fra det økonomisystem du nu arbejder i samt oplysninger om skat, moms m.m. Resultatet kan bruges øjeblikkeligt, og du kan let følge udviklingen ved et tryk på én knap, fortæller Jesper Martin Gram-Jensen.  

Med programmet fra Excelmate kan du altså spare både tid og penge på enten selv at hente oplysningerne og få skabt overblikket eller betale f.eks. en revisor for at løse opgaven. 
– På den måde kan du let holde øje med om du får penge ind fra dine kunder og har penge på kontoen til f.eks. at betale moms eller andre store udbetalinger. Samtidig er det et nyttigt værktøj i forhold til dine bankforbindelser, siger Jesper Martin Gram-Jensen.

Styr på likviditeten giver ro i maven

En af Excelmates faste kunder, der allerede benytter systemet, er Eurostar Danmark A/S. Direktør Jesper Wraae-Bess udtaler:

– Med vores skræddersyede likviditetsmodel fra Excelmate, kan vi nu følge likviditeten de kommende uger og måneder tæt. Ud over, at vi kan reagere i tide, hvis der er perioder, med lav kassebeholdning, kan vi samtidig bedre planlægge timingen i investeringer.

– At vi har styr på likviditeten, skaber et grundlag for en god dialog med banken. Samtidig giver det ro i maven med et godt overblik.

Netop overblik over din virksomheds likviditet, er også et godt arbejdsredskab for banken. Direktør i Spar Nord Slagelse, Michael Rasmussen, udtaler:

– I Spar Nord lægger vi vægt på, at vores erhvervskunder grundlæggende har styr på likviditeten i virksomheden. God likviditet betyder, at virksomheden er i stand til løbende at betale regninger, lønudbetalinger, skat og moms mm., og det giver både ejer og os som bank en tryghed.

– Men det kan ofte være svært for virksomhedsejerne at udarbejde denne oversigt, hvorfor revisor ofte bliver bedt om at hjælpe med et drift- og likviditetsbudget for det kommende år. Det overblik Excelmates løsning skaber, giver et godt overblik og et godt udgangspunkt til en snak med os. 

Likviditetsoverblikket bliver fra bankens side brugt i mange sammenhænge, bl.a. i bevilling eller tilpasning af driftskreditter og i investeringsøjemed. Senest har det været – og er – aktuelt i forbindelse med coronakrisen, hvor mange virksomheder har haft et behov for at udvide kreditrammerne.

– Her er styringen af likviditeten og ikke mindst overblikket fremadrettet, meget vigtig i vores behandling/vurdering af en sådan forespørgsel, siger Michael Rasmussen.

Skræddersyede løsninger og Power Apps

Udover likviditetsmodellen, tilbyder Excelmate bl.a. også skræddersyede løsninger til projektstyring via Power Apps, som kan integreres med dine øvrige systemer. På den måde kan dine medarbejdere oprette projekter via smartphone og herigennem fra virksomhedens side bl.a. håndtere tidsstyring, opgavefordeling, udfakturering, og ikke mindst den finansielle del af projektopfølgningen.

Dette er blot et par af de administrativt tunge processer, som Excelmate via deres it-løsninger kan optimere for erhvervsdrivende. Såvel Jesper Martin Gram-Jensen som Rasmus Myhre præsenterer gerne deres løsninger og lytter til dine eventuelle udfordringer indenfor f.eks. økonomioverblik, projektstyring, salgsrapportering eller øvrige administrative processer.

– Der er stort set ikke nogen begrænsninger i de løsninger, vi kan tilbyde. Vi bygger noget til formålet med udgangspunkt i Excel, SQL, Power BI og Power Apps, siger Jesper Martin Gram-Jensen med et smil.

Læs mere på excelmate.dk 

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg