Gennem netværk kan man som aktiv deltager opnå inspiration til udvikling og vækst, personligt som for virksomheden. Slagelse Erhvervscenter har taget initiativ til et nyt, lokalt Fødevarenetværk, som er fyldt med potentiale for at skabe rum til udvikling og vidensdeling.
Lugten af malt hænger umiskendeligt i luften denne eftermiddag hos Harboes Bryggeri i Skælskør, hvor Logistikdirektør Søren Malling og Group Logistic Manager Thomas Mogensen er guider på en rundvisning for det nyetablerede Fødevarenetværk, de selv er en del af. Rundvisningen giver anledning til interesserede spørgsmål omkring virksomheden, produktionen og produkterne.
Fødevarenetværket er opstået på initiativ af erhvervskonsulent Michael Nielsen i Slagelse Erhvervscenter.
– Hvis vi kan hjælpe hinanden lokalt, så bliver vi en stærkere enhed. Rigtig mange ved, hvem de andre er, men de kender dem ikke. I netværket kan man byde ind med samarbejde, hjælpe hinanden og handle med hinanden, hvis det er muligt, siger Michael Nielsen.
Han har inviteret deltagerne ind i netværket vel vidende, at de er meget forskellige. – Det er en styrke, lyder det fra erhvervskonsulenten, der trækker på erfaringer fra lignende netværk i Region Syddanmark.
– Det kunne være man kunne lære noget, lyder det friske svar fra Thorbjørn Harkamp, Product Manager på Musholm A/S, på spørgsmålet om, hvorfor han har sagt ja til at være med i Fødevarenetværket. Han uddyber:
– Generelt skal vi hele tiden have fokus på at gøre det bedre. Selv om det er andre brancher, så er der altid noget man kan lære. Og så er netværket lokalt, det gør det nemt at deltage.
Man skal have noget at bytte med
Men hvad kræver det egentlig af deltagerne i et netværk, for at det skal være værdiskabende.
– Egentlig er det simpelt. Du afleverer noget, for at få noget, siger Steen Ulrichsen, Teknologisk Institut, der har bistået flere netværksdannelser.
– Det handler om tillid, ligeværdighed og at have noget bytte med. Det skal være en oplevelse af, at du har noget at lægge ind i den fælles pulje og får noget igen den anden vej. Og når det lykkes bliver den viden, der generes i netværket, fælles viden.
– Et velfungerende netværk er flydende og levende. Men det tager tid, og man skal give det tid. Det er jo lidt som at starte i en ny klasse, fortsætter Steen Ulrichsen.
Der er lagt op til, at det er deltagerne i Fødevarenetværket, der på skift er værter og fortæller lidt om sig selv. Derudover er der afsat tid til et fagligt indlæg ved Teknologisk Institut samt åben snak.
Hvis du savner et godt netværk, så kontakt Slagelse Erhvervscenter. Enten kan vi hjælpe med henvisning til eksisterende netværk eller give sparring til dannelsen af nye netværk. Du træffer os på tlf. 70 27 00 30 eller [email protected].
Del dette indlæg