Flytning til Dalmose giver iværksætteri nye vækstmuligheder

Mette N.Iværksætteri, Vækst

Gry Stampe, der står bag virksomheden Stampes Planker, har her i juni skiftet 300 kvm i Viby Sjælland ud med 2000 kvm lager- og produktionslokaler på Hovedgaden i Dalmose. Det giver plads til at udvikle det allerede driftige iværksætteri yderligere. Den centrale placering i landet er samtidig en klar fordel. 

Det tidligere Dacore-domicil i Dalmose summer igen af liv. I stedet for én stor virksomhed, har flere mindre slået sig ned her, side om side. En af dem er Stampes Planker, der udspringer fra København.

Bag virksomheden står 36-årige Gry Stampe. Hun er uddannet akademiker indenfor bl.a. marketing, økonomi og optimering og havde gang i karrieren med et travlt fuldtidsjob, da hun for et par år siden blev ramt af sygdom. Diagnosen lød på gigt i ryggen og udsigten var førtidspension. Men Gry Stampe ville det anderledes og valgte derfor at gå iværksættervejen sidste år. Hobbyen med at designe og producere plankeborde er blevet hendes levevej.

– Jeg ville blive ved med at være aktiv, så jeg sprang ud i det. Jeg fokuserer på det jeg kan, i stedet for det jeg ikke kan. Jeg har for meget krudt i røven til at sidde stille, og her kan jeg bevæge mig og bruge hovedet samtidig. 

Et tip førte til Dalmose

Stampes Planker sælger plankeborde samt øvrige møbler og interiør, heriblandt stole og lamper i industrielt design. Virksomheden har showrooms i København og Århus, mens salget foregår via nettet.

– Det er gået virkelig stærkt. Jeg har mange ordrer, det er lidt af et luksusproblem, siger Gry Stampe. Det stiller krav til produktionslokaler og lagerplads, og de første lokaler i Viby Sjælland blev hurtigt for trange. 

– Jeg ledte efter mere plads, men stadig centralt i landet, siger Gry Stampe, der i sin søgen efter et nyt sted bl.a. lagde vægt på en god placering tæt på motorvejsnettet.

På et tip fandt hun vej til den 2000 kvm. store lagerhal i Dalmose, hvor hun er i fuld gang med at indrette sig.

– Det giver en stor månedlig besparelse på optimering. Her er god plads til produktion og udvikling og samtidig har jeg plads til lager under samme tag. Jeg har planer om at få flere ting i sortimentet, og det er der mulighed for her.

Samtidig forventer Gry Stampe at kunne drage nytte af et samarbejde med de øvrige lokale virksomheder, der har slået sig ned på Hovedgaden 19, bl.a. Arons Smedeværksted. 

Den centrale placering tæt på motorvej E20 giver flere fordele. Stampes Planker når let ud til kunder i hele landet med leverancer, mens det omvendt, med planer om endnu et showroom i forbindelse med produktionen, bliver nemt for kunder at komme hertil. Og så er det indenfor en fornuftig afstand til København, hvor Gry Stampe bor med sin familie.

Frihed koster hårdt arbejde

Den store gevinst ved iværksætteriet er friheden. Men iværksætterdrømme kommer også med en pris.

– Det koster tid. Og en masse tårer. Det første år har været hårdt, men nu begynder det at lysne, lyder det ærligt fra Gry Stampe, der tager en god del af døgnets timer i brug for at få det hele til at hænge sammen. Stille og roligt står hun stærkere og stærkere i takt med at virksomheden udvikler sig i en positiv retning. 

– Det jeg kan li’ er at bygge en forretning op, men måske er det godt, man ikke ved, hvad man går ind til som iværksætter, lyder det med et skævt smil.

Læs mere om virksomheden på: stampesplanker.dk

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg