Aron Hvid er manden bag udviklingen af det tidligere Da’core i Dalmose. Her har han i dag samlet 11 forskellige virksomheder og håber på at kunne udvide med en ekstra hal i fremtiden. Foto: Mette Juhl

Fuldt hus i stor erhvervsejendom skaber aktivitet og arbejdspladser i Dalmose

Mette N.Virksomhed

Aron Hvid har samlet en bred vifte af virksomheder i Dalmoses erhvervsejendommen på Hovedgaden 19. Det har skabt lokale arbejdspladser og nyt liv i de gamle fabriksbygninger, senest med indflytningen af Rieks Construction, der er i vækst. En ekstra hal er på tegnebrættet, mens der fortsat udvikles på de eksisterende faciliteter.

Bongo står stadig i byen og minder dem, der endnu kan huske det, om dengang der var fuld fart på Da’core fabrikken i Dalmose. Som så mange andre virksomheder har Da’core for år tilbage sadlet om. Produktionen flyttede udenlands og den godt 13.000 kvm. store erhvervsejendom på Hovedgaden endte med at stå helt tom.

Men i 2019 fik smeden Aron Hvid øje på stedets potentiale og i dag er der igen aktivitet rundt i samtlige lokaler og haller.

– Jeg faldt for stedets størrelse. Jeg kommer fra Køge, hvor jeg har givet de samme penge i husleje for et væsentlig mindre lejemål.

Aron’s Smedeværksted beskæftiger i dag 3 mand. De løser en lang række specialopgaver for kunder i både ind- og udland. Blandt andet samarbejder de med lokale Poul Bek Pedersen om at konstruere platforme til det lokale projekt, Møllegårdens Trætophytter.

Aron Hvids egen virksomhed fylder dog kun en lille del af ejendommen på Hovedgaden 19. Resten er lejet ud til en bred vifte af virksomheder, 11 i alt. Her sorteres dæk til genbrug og videresalg, opbevares og repareres Post Nord inventar, sættes biler i stand, produceres pallevendere samt meget mere. Derudover lejer en enkelt forening sig ind i et lokale.

– Det har ikke været et problem at leje lokaler ud, der kommer løbende nogen forbi og spørger om jeg har noget ledigt. Det er især prisen, der tiltrækker mange, fortæller Aron Hvid, der over de sidste fire år løbende har udført forbedringer på bygningerne, som flere steder var nedslidte efter at have stået tomme.

Rieks Construction får mere plads

En af de sidst ankomne lejere er Rieks Construction, der flyttede til Dalmose fra Sørbylille 1. maj sidste år. Virksomheden producerer pallebyttere og pallevendere, hvoraf størstedelen eksporteres. Det går virksomheden så godt, at de allerede har lejet endnu en hal hos Aron Hvid, så der er bedre plads til montage, lager og demonstrationer af produkterne.

– Vi får flere og flere udenlandske samarbejdspartnere, så vi forventer en stigning i produktionen og får muligvis brug for et par ansatte mere i den kommende tid, lyder den forsigtige fremtidsudsigt fra medejer Kristian Egede. Han tilføjer, at hvor virksomheden har adresse ikke er så vigtigt, det handler mere om at de har de faciliteter, som de har brug for, for at kunne videreudvikle Rieks Construction.

Genbrug hitter

Der er et stort spring fra montage af pallevendere til genbrugssalg. Ikke desto mindre er der også fremgang hos Skrot og Spot. Fordelt på 400 kvm. er der 200 stande til leje, hvor private kan sælge ud af alt mellem himmel og jord fra hjemmet på kommission. Og hver en stand er fyldt med fine genbrugsting.

– Jamen, der kommer kunder fra hele landet. De ser mine opslag på opslag og så kommer de ud og kigger, fortæller Kim Dalhus, indehaver af Skrot og Spot.

– Kim har fået godt fat, her kommer ret mange, bekræfter Aron Hvid, der har gjort det muligt for Skrot og Spot at få mere plads til den stigende aktivitet.  

På rundturen rundt på Aron Hvids ejendom tegner der sig generelt et billede af, at han gør alt, hvad der står i hans magt for at gøre omgivelserne velegnede for sine lejere. Han har bl.a. bygget en ny lastbilrampe til den ene hal, isolerer og etablerer varmesystemer, indrettet kontorfaciliteter og meget mere.

Sideløbende arbejder han på at få kommunens tilladelse til at udvide med en ekstra hal på 1.900 kvm. En hal, som vil kunne hjælpe Øksendal Dæk med at udvide deres virksomhed.

Energikrisen kan mærkes

Selv om Aron Hvid gør, hvad der står i hans magt for at udvikle erhvervsejendommen, så der kan fastholdes og skabes lokale arbejdspladser, så er der ting, som heller ikke Aron Hvid er herre over. Også her rammer den energikrise vi står i hårdt.

– De stigende energipriser kan virkelig mærkes, strøm er blevet en meget dyr post, fortæller Aron Hvid, der står med et forbrug, der er mere end tredoblet i pris. Det til trods er han optimistisk omkring fremtiden.

– Vi vil gerne udvikle det sidste her, men vi må tingene lidt i etaper, som vi har tid og midler til det.

For nu glæder han sig over, at der er fuldt hus i alle lejemål.  

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg