Fuldtidsjob og iværksætteri går hånd i hånd i TSF Træning

Mette N.Iværksætteri

Nogle gange er en idé bare for god til, at man kan lade den ligge. Kollegaerne Tina Rossing og Jesper Hein gik med de samme tanker om at udbrede deres viden og erfaringer indenfor Tryg-træning, relationer og deeskalering indenfor psykiatrien til andre. Men én ting er virksomhedsidéen, noget andet er, hvordan man kommer i gang som iværksætter rent praktisk.

Det lå ikke lige for, at Tina Rossing og Jesper Hein skulle kaste sig ud i livet som iværksættere. Med en baggrund som henholdsvis social- og sundhedsassistent samt pædagog var de begge i gode, faste jobs. Men nogle gange er en idé bare for god til andet end at realisere.

– Hellere prøve det af end at sidde senere i livet og ærgre sig over, at vi ikke gjorde det, lyder det med et smil fra Jesper Hein.

Tina Rossing og Jesper Hein er kollegaer i retspsykiatrien i Region Sjælland. Herigennem har de arbejdet med konflikthåndtering og er blevet uddannede instruktører i Tryg-træning, relationer og deeskalering. Med træningen har de og deres kollegaer opnået så positive resultater i det daglige arbejde, at det gav god mening at udbrede uddannelsen til endnu flere, ikke kun kollegaer indenfor retspsykiatrien, men også til bosteder, vikarer m.fl.
Det blev en tanke, der ikke ville slippe, og med en direkte efterspørgsel på træningen tog Tina Rossing og Jesper Hein sidste sommer beslutningen om at blive selvstændige med TSF Træning ved siden af deres faste jobs.

Hjælp via Slagelse Erhvervscenter

Men en ting er at tage beslutningen. Hvordan man rent praktisk får en virksomhed op at stå, er noget helt andet.

– Vi fik travlt. Vi blev meget overraskede over tidsforbruget i planlægningen på at blive klar med et koncept, siger Tina Rossing.

Med en start på bar bund som virksomhedsejere, tog parret kontakt til Slagelse Erhvervscenter.

– Her fik vi god sparring og blev sendt videre til en rådgiver, der har hjulpet os med etableringen af virksomheden, fortæller Jesper Hein.

Døgnets 24 timer fik hurtigt ben at gå på og det blev den varme linje imellem de to virksomhedsejere, da der skulle tages beslutninger og handles på alt fra registrering af virksomhed, etableringsomkostninger, udarbejdelse af hjemmeside, markedsføringsmateriale m.m.

– Vi vidste, hvad vores produkt var, hvad vi ville og hvad vi brænder for. Vi vidste intet om alt det andet, siger Tina Rossing, der glæder sig over opbakning fra både Slagelse Erhvervscenter, men i høj grad også familien og sin omgangskreds.

Tankemylder i processen

Mange tanker melder sig undervejs i sådan en proces, også hos Jesper Hein og Tina Rossing. Hvordan udformer man et tilbud, er det for stort et økonomisk sats, får vi overhovedet nogle kunder? I dette tilfælde skulle det vise sig, at der ingen grund til bekymring var.

– Der har været stor interesse for træningen. Vi er allerede booket godt op i kalenderen for i år, lyder det glad fra Jesper Hein.

Dermed slutter rækken af spørgsmål, der skal tages stilling til dog ikke. For hvornår bliver iværksætteriet så stort, at man skal satse på det fuldtids? Hvornår skal man overveje at ansætte flere instruktører for at kunne imødekomme efterspørgslen? Og hvordan får man de rigtige medarbejdere, der lever op til ens egen standard?

– Vi tænker hele tiden fremadrettet, siger Tina Rossing, der er enig med sin makker om at det for nu giver god mening at holde fast i de faste jobs i psykiatrien.

– Når vi arbejder i felten, kan vi se, hvad der bliver brugt, hvad der virker og hvad det er for nogle problemstillinger, man som medarbejder bliver stillet overfor. Det er med til at give os nogle erfaringer og udvikle os.

Fed beslutning

Knapheden på tid er dog helt klart en faktor, der ikke er til at komme udenom, når man jonglerer fuldtidsjobs og iværksætteri. Derfor sørger TSF Træning for at uddelegere nogle opgaver for at fokusere på kerneopgaven. Det drejer sig bl.a. om bogføring og vedligeholdelse af hjemmesiden.

Selv om døgnet godt kunne have flere timer, så har Tina Rossing og Jesper Hein på ingen måde fortrudt, at de tog springet og er blevet selvstændige erhvervsdrivende.

– Det er er rigtig fedt. Vi har udviklet os selv og konceptet. Det har vi på ingen måde fortrudt, siger Jesper Hein med et anerkendende nik fra Tina Rossing.

Læs mere om TSF Træning på: www.tsf-traening.com

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg