Heidi Møllnitz Rasmussen har startet virksomheden GlemMigEj.com – et virtuelt univers, der har til formål at bygge bro mellem handicappede og erhvervslivet. Virksomheden skal gøre det lettere at finde butikker og udflugtsmål, der har den tilgængelighed og rummelighed handicappede og deres familier har brug for.
Handicap kan variere i form og omfang. Det ved Heidi Møllnitz Rasmussen om nogen. Hun er vokset op med en handicappet mor og er selv mor til en handicappet søn. Hun kaster derfor begrebet ”handicapvenlig” op i luften og vil med sin virksomhed GlemMigEj gøre det nemt for både handicappede, pårørende og hjælpere at finde frem til butikker, kulturtilbud og udflugtsmål, der er rummelige og tilgængelige.
– Jeg vil gerne skabe en ny forståelse for handicapvenlighed. Det handler ikke kun om at have en rampe. Alle har mulighed for at gøre noget, og der er butikker, som er rummelige. Dem vil jeg samle på hjemmesiden GlemMigEj.com og skabe et fællesskab, hvor de får synlighed og mulighed for at markedsføre sig selv, siger Heidi Møllnitz Rasmussen og forklarer:
– Mit liv ville være så meget nemmere, hvis jeg vidste, hvor jeg kan have min søn med. Formålet er at hjælpe mennesker ved at bygge bro mellem handicappede og erhvervslivet.
– Kan vi spare familier og handicaphjælpere for tid, vil det være en stor hjælp. Man er rigeligt presset som pårørende i forvejen og i takt med at der bliver sparet på hjælpen til handicappede, bliver det ikke nemmere at få klaret praktiske ærinder som indkøb.
Mange muligheder for at imødekomme handicappede
For at komme med på GlemMigEj.com udfylder man blot kontaktformularen. Herefter kommer Heidi på besøg og gennemgår butikken med dig. Selve hjemmesiden drives via abonnementsordning, hvor man bliver markedsført og kan markedsføre sig selv via blogindlæg.
– Der er mange muligheder for at gøre sin butik handicapvenlig. Jeg tilbyder derfor også undervisning via workshops i, hvad butikkerne kan gøre for at hjælpe til, at det bliver en bedre indkøbsoplevelse for de kunder, der har særlige behov, siger Heidi Møllnitz Rasmussen
Handicapvenlighed kan i denne sammenhæng f.eks. være at kunne dæmpe lyset, at kunne skærme mod andre kunder eller holde åbent for et begrænset antal kunder i et bestemt tidsrum, digital fremvisning af sortiment samt meget mere. Forslagene fra GlemMigEj skal ikke ses som en tjekliste, men en liste over muligheder.
Heidi Møllnitz Rasmussen har skabt klistermærket ”Glem mig ej – kom indenfor”, så butikker, der er medlem af fællesskabet kan synliggøre det for kunderne.
Derudover arbejder hun allerede på at videreudvikle GlemMigEj til et forum, hvor forældre og pårørende, der har gået hjemme på tabt arbejdsfortjeneste, kan finde småjobs, der passer ind i familiens behov.
Sparring hjalp iværksætteriet i gang
Det lå ikke lige i kortene, at Heidi Møllnitz Rasmussen skulle være selvstændig erhvervsdrivende. Men med sin viden om handicap og dagligdagens udfordringer samt en baggrund som cand. negot i Global Marketing Management, opstod idéen om GlemMigEj.com.
– Jeg var stødt på Slagelse Erhverv og kontakte erhvervskonsulent Mette Reindahl Andersen for at få sparring. Hun har hjulpet med at indkredse og konkretisere virksomhedsidéen, henvise til netværk og eksterne partnere, der har hjulpet mig bl.a. med hjemmesiden. Uden den opbakning var det hele nok ikke blevet til noget, lyder det fra Heidi Møllnitz Rasmussen.
Men virksomheden GlemMigEj er en realitet og hjemmesiden er netop gået i luften. Heidi Møllnitz Rasmussen har samtidig fået plads på Vækstfabrikken Slagelse, der ligger sammen med Slagelse Erhverv på Sdr. Stationsvej. Her har hun hurtigt fået øget sit netværk og får både opbakning og inspiration til at komme godt fra start som iværksætter.
Læse mere på glemmigej.com
Del dette indlæg