Nikolaj Benaych Skovgaard har åbnet Madentreprenøren på Algade i Skælskør. Foto: Mette Juhl

Grundige forberedelser giver Madentreprenøren god start i Skælskør

Mette N.Iværksætteri, Skælskør, Uncategorized

Idéen, visionerne og forretningsplanen lå klar efter mere end et års forberedelser fra kok Nikolaj Benaych Skovgaards side. Da det perfekte lokale dukkede op på Algade i Skælskør, var betænkningstiden derfor kort og Madentreprenøren blev en realitet i starten af maj.

Et år efter Nikolaj Benaych Skovgaard afsluttede iværksætterkurset gennem Slagelse og Sorø Erhverv, har han åbnet sin egen restaurant, Madentreprenøren, på Algade 43 i Skælskør.

– Nu er jeg i gang og mavefornemmelsen er god, lyder det med tilfredshed fra den nyslåede iværksætter.

– Jeg er flyttet til byen med min familie og vil gerne gi’ noget tilbage til byen. Derfor har jeg igennem længere tid været på udkig efter et sted og da lokalet her blev ledigt, var der ikke så meget at tænke over, siger den erfarne kok, der har brugt tiden både under og efter iværksætterkurset til at forberede sig på at åbne egen virksomhed. Han var derfor helt klar med både forretningsplan og koncept, da chancen bød sig.

Gennem Madentreprenøren tilbyder Nikolaj mad ud af huset til både små og store selskaber, alt fra frokostordninger til private dining og bespisning ved fejringen af livets store begivenheder. For at gøre det ekstra nemt, kan man via Madentreprenøren købe sig til en totalløsning, der udover mad indeholder kokke og serveringspersonale. – Så kan man nøjes med at henvende sig et sted, lyder det med et smil.  

Fra Algade 43 sælges desuden sandwiches og måltidssalater, som kan nydes på stedet eller tages med, samt dagens ret, ligesom Nikolaj via Madentreprenøren bakker op om byens events med særtilbud, senest under Drengerøvsaften, hvor der blev vendt burgere på grillen, og ved Keramikfestivalen 12. juli er han klar med pop-up restaurant i Det Røde Pakhus.

Samarbejde og sparring

Nikolaj går op i økologi, i lokale råvarer og går ikke på kompromis med kvalitet. Derfor har han allieret sig med gode leverandører, heriblandt Mr. Gourmet, som han mødte netop på iværksætterkurset sidste forår. Via Mr. Gourmet sælger Villy Hansen dansk kød fra øverste hylde til restaurationsbranchen – og nu også til Madentreprenøren.

– Det er dejligt, at støtte op om en anden, der er nystartet. Vi deler samme vision for godt dansk kød.  

I det forgangne år har Nikolaj løbende haft kontakt til erhvervskonsulent Lisbeth Eichen fra Slagelse Erhverv, der bl.a. er tovholder på iværksætterkurset og fast er til stede i Skælskør hver torsdag. – Det har været en god hjælp til gavn for planlægningen af min virksomhed. Lisbeth har givet god sparring undervejs.

Nikolaj føler da også klart, at han er kommet godt fra start efter åbningen af Madentreprenøren.

– Og når man er i gang, så har jeg en tro på, at det skaber ringe i vandet. Nu skal jeg bare i gang med at sælge noget god mad. Læs mere på madentreprenoeren.dk eller følg Nikolajs virksomhed på facebook og Instagram.

Erhvervskonsulent Lisbeth Eichen har hjulpet Nikolaj med god sparring omkring åbningen af Madentreprenøren. Foto: Mette Juhl
Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg