BUGHI er et socialpædagogisk tilbud i Slagelse til børn og unge, der er udfordret i livet. Indehaverne Trine Niemann og Louise Lages tilgang til opgaven, har sikret dem et tilbud i vækst, hvor trivsel for både børn, unge og familier hele tiden er i fokus. Nu er de en af tre nominerede til Slagelse Erhvervscenters Iværksætterpris 2018.
Det er dagligdags udfordringer som virksomhedsejere og arbejdsgivere, der vendes over bordet i BUGHIs lokaler på Kastanievej i Slagelse. Men hele tiden bliver børn og unge omtalt og fremhævet. Der hersker nemlig ingen tvivl:
– De kommer altid først, lyder det fra Trine Niemann og Louise Lage, hvis hjerter tydeligvis banker for den indsats, BUGHI yder.
Derfor har de det også lidt svært med at se på sig selv som iværksættere og tale om vækst. Men at blive nomineret til Iværksætterprisen 2018, gør dem alligevel stolte.
– Vi vil rigtig gerne lave det her arbejde bedst muligt. Vi knokler 40-45 timer om ugen for at skabe noget meningsfyldt, der gør en forskel. Og så føles det rart at få den anerkendelse, siger Louise Lage.
– Vi er stolte, men også ydmyge omkring det, tilføjer Trine Niemann.
Individuelle forløb
BUGHI blev startet i 2016 af Trine Niemann. Et halvt års tid senere kom Louise Lage til, og i dag er yderligere to fastansatte pædagoger samt et par håndfulde timelønnede tilknyttet BUGHI.
Som samarbejdspartner med kommuner, arbejder BUGHI med individuelle forløb for familier samt børn og unge i alderen 8-23 år, der er udfordret i livet. Det er som oftest børn og unge, der har oplevet omsorgssvigt, har depression eller en anden diagnose, er ude i kriminalitet eller misbrug eller bare har svært ved at få selv helt basale ting i livet til at hænge sammen, som at møde i skole, starte en uddannelse eller klare sig på egen hånd.
– Vores fornemmeste opgave er, at gøre os unødvendige, forklarer Louise Lage.
Det sker gennem personlig udvikling med BUGHI som sikker guide på rejsen.
– Det er en lang og sårbar proces for mange. De er udfordrede på alle parametre, bl.a. på ensomhed og lavt selvværd, der er meget tabubelagte emner. Men det er børn og unge, som gerne vil, understreger Louise Lage.
Trivsel og tillid
BUGHI har et godt og tæt samarbejde med sagsbehandlere i kommunen, men samarbejder også med skoler, institutioner, behandlingssteder m.fl. for at opnå det bedst mulige resultater.
At BUGHI oplever succes med deres arbejde, skyldes flere ting. Trivsel er et nøgleord – trivsel hos de ansatte, så de arbejder bedst muligt for børnene og de unge, men også trivsel hos netop dem, der har brug for hjælpen.
Hos BUGHI lægges der et stort arbejde i at finde det bedste match mellem ansat, børnene og de unge, og her er tillid en mærkesag.
– Vi er nysgerrige på dem og deres historie. Og vi er altid ærlige, vi har ingen skjult dagsorden overfor dem, forklarer Louise Lage.
Fordele som selvstændig
Som selvstændig, privat udbyder har BUGHI en række fordele, som Trine Niemann og Louise Lage har succes med.
– Vi bestemmer selv, hvornår vi vil arbejde, vi har egen handlekraft og vi er ikke underlagt sagsgange.
– Det her er det mest meningsfyldte job for os, lyder det samstemmende fra Trine Niemann og Louise Lage, der desværre ikke ser at mængden af børn og unge, der bliver udfordrede på livet, falde i de kommende år.
Del dette indlæg