I Skælskør står man sammen om byens udvikling

Mette N.Detailhandel, Skælskør, Virksomhed Leave a Comment

Skælskørtoget kører og alle er med ombord. Der var både positiv udvikling at glæde sig over, men også udfordringer, der skal tages hånd om i den kommende tid, i formandens beretning, da Skælskør Erhvervsforening torsdag aften afholdt generalforsamling. Små 70 fremmødte fra alle brancher indenfor erhverv var samlet på Harboe for at bakke om fællesskabet med byens bedste for øje.

– Pia holder styr på os alle sammen, lød det munter fra Bernd Griese, adm. direktør på Harboe Bryggerierne, der endnu engang havde åbnet deres besøgscenter for generalforsamlingen i Skælskør Erhvervsforening. Med den smukkeste forårssolnedgang over fjorden lige uden for vinduerne, herskede der en positiv stemning i forsamlingen på godt 70 erhvervsfolk fra alle typer af brancher – detail, håndværk, industri, service m.m.

Det var derfor også en smal sag for formand Pia Kimer Jacobsen at få godkendt årets beretning. På positivsiden kunne hun berette om fyldte ordrebøger hos de lokale håndværkere. De har travlt, rigtig travlt. RGS Nordic på Stigsnæs har udvidet, det samme har man i SuperBrugsen ligesom der kommer nyt liv i den tidligere planteskole, hvor Smartos Group er i fuld gang med at renovere frem mod en åbning af deres festudlejningsbutik og lager. Det er bare et lille udsnit at det sidste års lokale fremgang. 

Konkrete projekter at arbejde med

Men Skælskør har også sine udfordringer, og en af dem er en presset detailhandel. – Her har vi kastet os ud i et unikt samarbejde med de øvrige erhvervsforeninger, Slagelse Kommune og Slagelse Erhvervscenter. I Skælskør har vi seks konkrete projekter, der skal arbejdes videre med, lød det fra Pia Kimer Jacobsen, der ser detailhandlen som en vigtig vækstdriver i Skælskør.

Skælskør ønsker bl.a. at arbejde med at få fyldt ”tomme huller” i bymidten, fælles minimumsåbningstider, udvikling af lokal e-handel, flere overnatningmuligheder i byen og projekt foreningsnetværk.
Byen har allerede taget hul på arbejdet med etableringen af en fællesbutik – et samarbejde, der realiseres med fødselshjælp af Skælskør Erhvervsforening og ejendomsejerne. Dette spændende projekt har vakt genlyd i de landsdækkende medier.

Man kommer ikke udenom Skælskør uden at nævne events. Og det var en tydelig stolt formand for erhvervsforeningen, der kunne liste en lang række begivenheder op, som trækker mange deltagere og besøgende til byen.

– Tak for den kæmpe opbakning, der rigtig mange gange får 2+2 til at give 5. Vi spiller hinanden gode.

Ny bestyrelse

Skælskør Erhvervsforening har små 200 medlemmer. Efter generalforsamlingen består bestyrelsen af Pia Kimer Jacobsen som formand samt Flemming Hansen, Maria Jørgensen, Lars Wolthers, Christian Serrato Mikkelsen, Jane Borre (nyvalgt) og Sabine Grund Skou. Suppleant er Sandie Borg og Rasmus Rasmussen. 

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *