Mette Lunding og Lasse Hvenegaard har begge fået et godt udbytte af efterårets iværksætterkursus, som afholdes af Slagelse Erhvervscenter og Sorø Erhverv. Foto: Mette Juhl

Iværksætterkursus åbner døre til viden og hjælp

Mette N.Iværksætteri, Slagelse Erhvervscenter

Godt 30 nye og kommende iværksættere har dette efterår fulgt Sorø Erhverv og Slagelse Erhvervscenters iværksætterkursus, heriblandt Lasse Hvenegaard og Mette Lunding. Over 7 tirsdage er de blevet præsenteret for en række brede, relevante emner, man som selvstændig erhvervsdrivende stifter bekendtskab med. Det giver en god grundviden samt ikke mindst viden om, hvor der er hjælp at hente, så man kommer godt i gang med sin virksomhed.

Det er med to forskellige udgangspunkter de deltager i Sorø Erhverv og Slagelse Erhvervscenters iværksætterkursus dette efterår. For mens Lasse Hvenegaard er klar til at starte sin egen virksomhed, Hvenegaard Naturlig-Vis, ved årsskiftet, så er Mette Lunding stadig i tænkeboks. En ting er de dog helt enige om. Iværksætterkurset giver god læring, uanset om der står iværksætter på visitkortet fremadrettet eller ej.

– Hvis jeg tager springet, så føler jeg mig godt rustet. Det er store emner, der bliver kradset i overfladen her. Man kan ta’ det, man kan bruge, siger Mette Lunding. Hun er lige nu i fast job i en virksomhed i Skælskør, men virksomheden skal lukke og derfor kredser tankerne om at springe ud som selvstændig lønkonsulent.

– Jeg er et sted i mit liv, hvor jeg tænker det passer godt at være selvstændig. Men jeg er stadig i afklaringsfasen. Jeg havde set annoncen for iværksætterkurset for et års tid siden, så jeg søgte på det og meldte mig til. Så er jeg klar, hvis jeg skal være iværksætter.

Kursus og konsulenter åbner døre

Lasse Hvenegaard fra Stude ved Vemmelev har gået med drømmen om at blive selvstændig erhvervsdrivende i mange år. Løse samtaler over sommeren blev til alvor, da hans jobsituation ændrede sig her i efteråret og pr. 1. januar 2023 åbner han sin egen virksomhed som professionel træplejer. Derfor sprang han med på iværksætterkurset.

– Forud for kurset tænkte jeg; ”Jeg har styr på det”, men efter et par gange tænkte jeg; ”Jeg har overhovedet ikke styr på det”, fortæller Lasse Hvenegaard grinende.

– Det popper op med spørgsmål, emner jeg skal tage stilling til. Men med hjælp fra Lisbeth og Niklas, så er der mange døre, der åbner sig, lyder det fortrøstningsfuldt.

Man kan plukke i indholdet

Lisbeth Eichen og Niklas Pandell fra henholdsvis Slagelse Erhvervscenter og Sorø Erhverv er arrangører og tovholdere på iværksætterkurset, der i løbet af 7 tirsdage kommer rundt om en lang række relevante emner man som iværksætter skal forholde sig til. Alt fra forretningsplan til strategi, salg, markedsføring, økonomi, lovgivning m.m. Emnerne præsenteres af oplægsholdere fra lokale virksomheder.

Såvel Lasse Hvenegaard som Mette Lunding er meget tilfredse med iværksætterkursets indhold og forløb. Nogle emner har været mere relevante for dem end andre. Derudover har de haft mulighed for at netværke med de øvrige deltagere, der trods forskellige brancher står med de samme udfordringer og spørgsmål som nye eller kommende iværksættere.

Iværksætterkurset er for denne gang nået til vejs ende og mens Lasse Hvenegaard glæder sig til at komme i gang med sin egen virksomhed, så gør Mette Lunding sig fortsat grundige overvejelser, førend hun træffer et valg.  

Iværksætterkurset har haft godt 30 deltagere dette efterår. Slagelse Erhvervscenter og Sorø Erhverv forventer at udbyde et nyt kursusforløb i foråret 2023.

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg