Iværksætterkursus er en god investering i egen fremtid

Mette N.Iværksætteri, Slagelse Erhvervscenter, Uddannelse Leave a Comment

En bred viden om iværksætteriets mange facetter, samt ikke mindst mødet med øvrige iværksættere, har gjort efterårets iværksætterkursus via Slagelse Erhvervscenter og Sorø Erhverv til en succesoplevelse for deltagerne.

– Jeg har lært mange ting, som jeg ikke helt vidste noget om. Ting, som man ellers kun havde lært gennem fejltagelser.

Troels Mathiesen er en blandt 15, der dette efterår har gennemført et iværksætterkursus via Slagelse Erhvervscenter og Sorø Erhverv. Med det i bagagen føler han sig nu endnu bedre rustet til livet som iværksætter, et liv han allerede så småt har taget hul på med sit firma, Troels Mathiesen Film & Foto.

​Iværksættekurset har bl.a. givet Troels Mathiesen en bedre indsigt i emner som regnskabsføring, jura og marketing. Som enkeltmandsvirksomhed har man mange kasketter på, og selv om der er hjælp at hente fra eksterne vejledere og rådgivere, så er det godt at have en idé om, hvad iværksætterlivet indebærer – ikke kun af udfordringer, men også af muligheder.
På et særligt punkt har iværksætterkurset givet Troels Mathiesen en vigtig ballast.

– Det har rustet mig bedre til at netværke, siger den generte filmproducent, der er bevidst om, at det er et af hans svage punkter. Men iværksætterkurset har givet ham mod på at kaste sig mere ud i det, og lært ham, at det er ikke et tegn på svaghed at stille spørgsmål og bede andre om hjælp, tværtimod.

– Iværksætterkurset er en meget god investering, smiler Troels Mathiesen.

Møde har ført til produktudvikling

Også Tine Birch giver sine varme anbefalinger til iværksætterkurset.

– Jeg har fået svar på en masse spørgsmål. Og så har det været fantastisk at møde de andre på holdet. Vi har inspireret hinanden.

Tine Birch har fulgt iværksætterkurset via Slagelse Erhvervscenter og Sorø Erhverv sideløbende med hun har startet sin egen shop med økologisk bæredygtige ting og tøj, birch-hald.living.

Ved en snak med en af sine medkursister, Ida Arvedsen, har Tine Birch fået en ny vare i sortimentet – en rygsæk fremstillet af genbrugsplast. Og samspillet de to iværksættere imellem har ført til udviklingen af helt nye varer, som i første omgang også forhandles via birch-hald.living.

Nyt iværksætterkursus til foråret

Iværksætterkurset er et forløb på otte moduler, der berører emner lige fra forretningsplan til budget, salg, markedsføring, jura og inspiration fra igangværende iværksættere. Det er eksterne konsulenter og rådgivere, der er koblet på som oplægsholdere. Lene Helweg Augustsen er kursusleder.  

Der vil blive udbudt et nyt iværksætterkursus i foråret 2019. 

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *