Charlotte Nordhav og Nikolaj Benaych Skovgaard er begge meget tilfredse med forårets Iværksætterkusus, der har skubbet dem et skridt videre mod at starte egen virksomhed. Foto: Mette Juhl

Iværksætterkursus giver godt fundament til at starte egen virksomhed

Mette N.Iværksætteri, Slagelse Erhvervscenter, Uddannelse

7 tirsdage på skolebænken sluttede med en festlig diplomoverrækkelse, da 19 kursister 31. maj satte punktum for forårets Iværksætterkursus. Kurset er sammensat af oplæg fra rådgivere og eksperter, der giver kommende og nystartede iværksættere en god indsigt i en række af de spørgsmål, man som oftest bliver stillet overfor, lige fra bogføring og regnskaber til salg, markedsføring, lovgivning og meget mere. Iværksætterkurset bliver udbudt igen til efteråret.

”Super inspirerende”, ”Godt, ærligt og gode pointer”, ”Skøn afslutning på et godt kursus, der gav en god samling på det hele”.

Der var mange rosende ord til forårets Iværksætterkursus, da erhvervskonsulenterne Lisbeth Eichen og Niklas Pandell fra henholdsvis Slagelse Erhvervscenter og Sorø Erhverv rundede 7 moduler over 7 tirsdage af med diplomer og klapsalver til deltagerne.

Iværksætterkurset henvender sig til alle, der går med overvejelser om at starte sin egen virksomhed eller som så småt er i gang. Som iværksætter har man mange kasketter på, da man på egen hånd skal varetage alle roller i firmaet – på kurset klæder vi alle bedst muligt på, så vores lokale iværksættere kommer godt fra start.

Ét skridt mere i retning mod egen virksomhed

En af forårets deltagere er Charlotte Nordhav fra Skælskør, der arbejder med grafisk design.

– Jeg er ikke startet endnu, men har tænkt tanken mange gange. Det er lige det der med at få taget skridtet. Jeg har hjulpet mange med grafiske opgaver, også på frivillig basis, så hvorfor ikke starte selv?

Med kurset er Charlotte Nordhav blevet skubbet et skridt mere i retning af iværksætteriet.

– Jeg læste om kurset på facebook og tænkte; ”Det må være meningen”, smiler hun og fortsætter:

– Det har været et rigtig godt kursus, meget givende. Jeg ved godt, hvor jeg ikke er så skarp, så her har jeg fået god sparring på de områder. Og så er netværket vigtigt, dialogen med de andre er god.

Nyttig information

Nikolaj Benaych Skovgaard fra Skælskør er kok. Han er også stadig på overvejelsesstadiet og har fundet vej til Iværksætterkurset for at lære noget mere, inden han tager springet.

– Jeg vil gerne ha’ et bedre fundament for at kunne skabe en virksomhed, lære noget mere konkret.

Det ønske har han fået opfyldt med iværksætterkurset.

– Det har været rigtig godt, jeg har fået meget nyttig information. Nu ved jeg bl.a. hvilke personer jeg skal snakke med, hvis jeg har brug for hjælp, fortæller Nikolaj Benaych Skovgaard.

Nyt kursusforløb starter 25. oktober

Iværksætterkurset er sat sammen af moduler, der fra gang til gang har skiftende oplægsholdere indenfor emner som regnskab, lovgivning, salg og markedsføring. Det hele er blevet krydret med en række personlige fortællinger om at drive selvstændig virksomhed.

Iværksætterkurset udbydes i et samarbejde mellem Slagelse Erhvervscenter og Sorø Erhverv. Vi gentager succesen til efteråret, så sæt allerede nu tirsdag 4. oktober, hvor vi inviterer til informationsaften. Her kan du høre mere om kursets indhold. Selve Iværksætterkurset starter tirsdag 25. oktober og løber frem til og med 6. december. Kurset afholdes i Sorø.

Hold øje med vores hjemmeside: slagelseerhvervscenter.dk/arrangementer for tilmelding.

Hvis du har spørgsmål til kurset – eller til opstart af iværksætteri generelt – er du velkommen til at kontakte Lisbeth Eichen på tlf. 40 64 73 40 / mail: [email protected].

Erhvervskonsulenterne Niklas Pandell og Lisbeth Eichen fra henholdsvis Sorø Erhverv og Slagelse Erhvervscenter står for planlægning og afvikling af Iværksætterkurset i et lokalt samarbejde. Foto: Mette Juhl

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg