Helle Peyk og Lasse Storm Hansen har gennemført Iværksætterkursus her i foråret. Foto: Mette Juhl

Iværksætterkursus giver stof til eftertanke og mod på fremtiden

Mette N.Iværksætteri, Uncategorized

Interessen for at blive iværksætter er i høj grad stadig til stede, hvis man skal dømme ud fra deltagelsen og engagementet i Slagelse Erhverv og Sorø Erhvervs iværksætterkursus her i foråret. Kursets brede indhold giver anledning til refleksion og ikke mindst netværket deltagerne imellem giver mod på at starte og udvikle sin egen virksomhed. To af deltagerne er allerede godt på vej med at udleve deres iværksætterdrømme.

Spørgelysten var stor og snakken gik livligt, både før, under og efter på forårets iværksætterkursus, der netop er afsluttet. Hver tirsdag i april og maj har Slagelse Erhverv sammen med Sorø Erhverv afholdt kursus med 31 engagerede deltagere på holdet. To af dem er Helle Peyk og Lasse Storm Hansen.

– Jeg har i mange år gået hjemme med min multihandicappede søn. Men tiden er inde til, at jeg skal finde ud af, hvad der skal ske med mig nu. Jeg har en baggrund som pædagog og har altid været interesseret i coahing, så det har jeg taget en uddannelse i. Målet er at starte min egen virksomhed, hvor jeg kan hjælpe familier i lignende situationer som min, fortæller Helle Peyk.

Hun er endnu ikke gået helt i gang med sit iværksætteri, men samler så meget baggrundsviden som muligt, så hun er klar til at gå i luften med sin egen virksomhed, når tiden er rigtig.  

– Det er svært at finde et job, der giver den fleksibilitet, jeg har brug for, for at få hverdagen til at hænge sammen. Så jeg må skabe mit eget job og jeg har en drøm om at starte det her op. Min niche er familier med børn med særlige behov. Det er jo de samme tanker, følelser og problematikker uanset diagnose. Det kan være ensomt, man skal have mange bolde i luften, håndtere kontakt til sundhedssystemet og kommune og træffe svære beslutninger. Foreløbig har jeg fået god feedback på min virksomhedsidé. Men jeg har ikke travlt, jeg vil gerne have et fast fundament at stå på først, siger Helle Peyk.

Iværksætter med fart på

Der er til gengæld masser af fart over feltet hos Lasse Storm Hansen, der har startet agenturet MatzForm Scandinavia Aps, der importerer og sælger designermøbler til primært kontorer, hoteller og udvalgte detailforhandlere. Med godt købmandskab efter flere år i detailbranchen i bagagen, har Lasse Storm Hansen længe gået med tankerne om at blive selvstændig med egen virksomhed. Så da agenturet tilbød sig, slog han hurtigt til og siden da er det gået rigtig stærkt.

– Jeg startede med at tænkte ”Hvad gør jeg?”, så jeg ringede til Lisbeth (Eichen, erhvervskonsulent i Slagelse Erhverv). Hun fik mig i gang med en forretningsplan og budget og skaffede mig nogle gode kontakter til videre hjælp. Så var jeg i gang, smiler Lasse Storm Hansen, der har fået sin første ordre i hus. – Det her føles rigtigt. Selv at kunne skabe noget og tage beslutningerne. Og så har jeg familiens opbakning til det, så hvorfor ikke prøve det?

Kursus bygger viden op

Sideløbende med iværksætteriet og sit 37 timers ”fritidsjob”, har Lasse Storm Hansen tilmeldt sig iværksætterkurset for at bygge endnu mere viden på.

– Det har giver mange gode ting til eftertanke, mange overvejelser. Især har jeg haft glæde af oplægget om salg og jura.

– Nogle ting vidste jeg godt i forvejen, men det er rart at blive holdt fast til det. Vi får værktøjerne til at arbejde videre med derhjemme, tilføjer Helle Peyk om kursets indhold, der kradser i overfladen af mange store emner lige fra økonomi til forretningsplan, markedsføring, netværk og som nævnt salg og jura.

– Og så er det bare rart at sidde sammen med nogle andre og mærke opbakningen til min idé, smiler Helle Peyk.

God opbakning til iværksættere

Både Helle Peyk og Lasse Storm Hansen er positivt overraskede over den gratis hjælp, der har været at hente igennem Slagelse Erhverv ved siden af iværksætterkurset. Generelt oplever de begge en stor opbakning til deres opstart af iværksætteri fra mange fronter.

– Alle, jeg har rakt ud til, har hjulpet. Også nogle, jeg måske ikke har talt så meget med længe. Så er det jo op til én selv at gribe boldene og løbe med dem, siger Lasse Storm Hansen.

Også Helle Peyk har stadig masser af blod på tanden til at fortsætte med forberedelserne til opstart af sin coachingvirksomhed.

– Nu vil jeg fylde mere øvelse på og holde det i gang, indtil jeg er helt klar til at starte, forhåbentlig næste år.

Begge har stor ros til Lisbeth Eichen for sin andel i at skubbe dem videre og holde dem til ilden.

– Lisbeth er en god hjælp. Hun er nærværende og stiller nogle rigtig gode spørgsmål, som man bliver holdt oppe på, siger Lasse Storm Hansen.

Altid gratis hjælp at hente via erhvervsservice

Onsdag 31. maj var sidste modul i Iværksætterkurset dette forår. Men flere af kursisterne har allerede udtrykt ønske om at holde gang i det nye netværk, de har fået etableret via deltagelsen i kurset.

Vi forventer at gentage Iværksætterkurset sammen med Sorø Erhverv til efteråret. Men alle, der går med tanker om at opstarte egen virksomhed, eller som er i gang og har brug for hjælp og sparring, er til enhver tid velkomne til at henvende sig hos enten Sorø Erhverv eller Slagelse Erhverv. Her kan man få en snak med en af erhvervskonsulenterne om virksomhedsidéen, hvordan kommer man i gang, hvor er der hjælp at hente og meget mere. Hjælpen er gratis.

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg