Kom til fejring af Posthuset

Mette N.Slagelse Erhvervscenter

Slagelses centrale hus for håndtering af breve og pakker er blevet samlingssted for erhverv og erhvervsfremme i tre etager med fokus på eksperimentering, vækst og udvikling. Slagelse Erhvervscenter og Destination Sjælland inviterer fredag 6. marts til fejring af de nyrenoverede rammer med rundvisning, indlæg og musik.

Posthuset på Sdr. Stationsvej i Slagelse har henover efteråret og vinteren gennemgået en større renovering. Det sidste byggestøv er nu fejet op og det skal fejres. Derfor inviterer Slagelse Erhvervscenter og Destination Sjælland fredag 6. marts kl. 13.30-16.00 indenfor til fejring af huset i sin nye helhed.

– Det er en klar styrke for vores kommune med et hus, som det vi har fået skabt her. Posthuset står nu endnu stærkere som omdrejningspunktet for lokal erhvervsfremme og udvikling.  Styrken ligger særligt i, at vi har samlet så mange forskellige funktioner her fra både erhverv, kultur og foreningslivet på en rigtig god placering tæt på centrum og samtidig også helt tæt på det nye campusområde, så vi kan få styrket samarbejdet med vores lokale uddannelsesinstitutioner, udtaler Erhvervschef Per B. Madsen og tilføjer:

– Det her bliver stedet, hvor alle, der har med erhverv og erhvervsudvikling at gøre, kan mødes og få sat skub på vækst og udvikling. 

Nye kontorlokaler i toppen

Posthusets 2. sal er blevet sat i stand med indretning af nye kontorer og dertil hørende fælles- og mødefaciliteter. Kontorerne kan lejes af etableret erhverv og der er allerede masser af aktivitet, bl.a. hos Destination Sjælland, der fik ny adresse her pr. 1. februar.
Derudover er FeriePartner Sjælland samt de to startups, Digitypes og TurboTobias, rykket ind. Sidstnævnte har spiret i Vækstfabrikken Slagelse, der ligger på Posthusets 1. sal, men er nu begge veletablerede virksomheder, der står sikkert på egne ben.

Stueetage med plads til eksperimenter og hygge

Også i Postbutikken og Pakkehallen i stueetagen er der blevet udført en række forbedringer, bl.a. nye vinduer, ny el og varme samt nye toiletfaciliteter. Det rå og rustikke udtryk er dog bevidst blevet bibeholdt, bl.a. har man valgt at bevare den gamle, postkasserøde bankboks, der får helt ny funktion.

I Pakkehallen har cocktailbaren Ministerposten igen slået dørene op til drinks og hygge i weekenden. Følg deres aktiviteter på facebook.

Innovationskonsulent Anne Gramtorp fra Slagelse Erhvervscenter arbejder på en række spændende nye tiltag, der skal give stueetagen nyt liv som et miljø med plads til vidensdeling, eksperimentering og netværk:

– Relationerne mellem Slagelses mange virksomheder, uddannelsesinstitutioner og borgere, skal være grundlaget for et innovativt, kreativt og eksperimenterende miljø i Posthuset. Derudover har Posthusets stueetage det unikke potentiale, at der endnu ikke er nogle faste rammer eller etablerede normer. Det giver et ideelt mulighedsrum for at eksperimentere. Virksomheder kan her træde ud af rutinen, skoler og studerende kan tænke nyt i et rum hvor ”fejl” er en forudsætning for innovativ udvikling, udtaler hun.

Erhvervsfremme og iværksætteri på 1.sal

På førstesalen i Posthuset holder Slagelse Erhvervscenter fortsat til. Det er stedet for sparring til virksomhedsudvikling, hvad enten du ønsker at starte som iværksættere eller allerede er etableret erhverv, der ønsker at flytte, udvide eller sætte skub i væksten.

En af de sidst ankomne i medarbejderteamet er Eventkoordinator Helle S. Madsen, der herfra servicerer foreningerne Business Slagelse, Slagelse Festuge samt Sct. Michaels Nat. Dermed knyttes et endnu tættere bånd imellem erhvervslivet og det frivillige foreningsliv.

Slagelse Erhvervscenter står for den daglige drift af Vækstfabrikken Slagelse, der er for nye iværksættere. Udover en kontorplads får man som en del af Vækstfabrikkens koncept sparring og vejledning til udvikling af sin virksomhed samt adgang til et netværk af andre iværksættere, erhvervscentrets konsulenter samt Posthusets øvrige brugere. Alt sammen bidrager til et godt afsæt på iværksætterlivet. 

Alle er velkomne til fejringen og ved selvsyn få et indblik i Posthuset anno 2020, hvor det nu summer af erhverv, aktivitet og liv på alle etager. 

Se invitationen til fejringen af Posthuset her

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg