Kommunen byder erhvervslivet op til samarbejde i Slagelse

Mette N.Netværk, Slagelse Erhvervscenter, Slagelse Kommune Leave a Comment

Der blæste positive vinde på Rådhuset i Slagelse, da borgmester John Dyrby Paulsen fredag morgen tog imod godt 60 repræsentanter fra det lokale erhvervsliv til Business Brunch. Her indbød han til samarbejde og vidensdeling kommunen og erhvervslivet imellem. 

– Vær stolte, lød det klare budskab, som Slagelse Erhvervscenters formand, Morten Gaardboe, sendte de fremmødte afsted med. Stolte af, at vi rent faktisk har meget at byde på i Slagelse Kommune, og at vi har mulighederne, hvis vi griber dem.

Morten Gaardboes opfordring faldt i god tråd med morgenens øvrige budskaber, hvor særligt borgmester John Dyrby Paulsen indbød erhvervslivet til samarbejde.

– Som kommune skal vi have modet til at tage en risiko ind imellem, sætte noget på spil. I den forbindelse er vi parate til at indgå i nogle nye sammenhænge, og indtænke, hvordan vi kan inddrage borgerne og erhvervslivet noget mere.

John Dyrby Paulsen fremhævede netop i den sammenhæng crowdsourcing, en måde at lægge idéer og projekter ud i netværk med relevante aktører. 
Borgmesteren lægger ikke skjul på, økonomien i kommunen er trængt. – Vi bliver lidt mere hårde i filten, hvad vi giver penge ud til. Men ved store ting, store projekter, der kan vi tage nogle penge op af kassen. De er snævre, rammerne, men vi kan godt.

Der skal bygges flere studieboliger

Et af de områder, der har borgmesterens særlige fokus, er bosætning.

– Boligudbuddet skal være større. Vi er en studieby med 3000 studerende. Undersøgelser viser, at 70 procent bliver boende i byen, hvis de har boet her, mens de har studeret. Det skal vi udnytte ved at skabe et levende bymiljø og have studieboliger til rådighed, udtalte John Dyrby Paulsen.

I øjeblikket ligger der projekter om opførelse af 600 nye studieboliger på tegnebrættet. Men bl.a. kommunale regler står i vejen for en langt større udvikling på området. Bl.a. at antallet af parkeringspladser skal være 1:1, når det drejer sig om opførelsen af studieboliger. – Det skal vi have kigget på, lød det fra borgmesteren til glæde for bl.a. byens ejendomsmæglere.

Men det er ikke kun boliger, der er mangel på. Erhvervschef Per B. Madsen fra Slagelse Erhvervscenter udtrykker også et behov for yderligere udlæg til erhvervsarealer. Han glæder sig dog over, at der er bevægelse på en række områder, bl.a. med udviklingen af området ved Bilka og Japan-/Kinavej i Slagelse samt Korsør Erhvervspark.

Fredagens gæster til Business Brunch kunne desuden gå hjem med en opfordring fra leder af Virksomhedsservice, Bjarne Mikkelsen, om at huske at benytte netop Virksomhedsservice, hvis man har behov for rekruttering af nye medarbejdere.

Business Brunch for alle i erhvervslivet

Det er Slagelse Erhvervscenter, der er initiativtager til netværksmøderne Business Brunch, som afholdes en gang om måneden på skift hos lokale virksomheder. Det er gratis at deltage, når blot man har et cvr-nummer i Slagelse Kommune. 

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *