Korsørvirksomheden MT Alu-Glas investerer sig ind i fremtiden

Mette N.Forretningsudvikling, Korsør Leave a Comment

Med to nye investeringer i maskiner får den lokale producent af alufacader mulighed for at løfte yderligere opgaver fremover. Og netop nu er der god gang i efterspørgslen, i takt med at der bygges og renoveres i stor stil herhjemme. Udsigten til, at der kan skabes lokal vækst og flere arbejdspladser, har udløst økonomisk støtte til investeringerne fra Landudvikling Slagelse.

– Vi mangler plads, lyder det med et skævt smil.

Selv om det kun er to år siden MT Alu-Glas A/S rykkede ind i helt nyopførte bygninger på Reskavej 10 i Korsør, er der så meget gang i aktiviteterne, at der er brug for hver en kvadratmeter, fortæller indehaver Morteza Toghay og Mike Swardell Rasmussen.

MT Alu-Glas har eksisteret siden 2005, de sidste to år som aktieselskab med professionel bestyrelse. Virksomheden er specialist i facader og døre til private, erhvervsbyggeri, butikker m.m.., både som direkte leverandør og som underleverandør til en række samarbejdspartnere.

Netop alufacader er populære i byggeriet i dag. Og da der samtidig er god gang i byggeriet, særligt i København, hvor MT Alu-Glas har de fleste af sine kunder, er der nok at tage fat på af små og store opgaver. 
​Kvalitet og service er to af de helt store nøgleord i det daglige arbejde, der varetages af et team på syv ansatte, alle fra lokalområdet. De fleste har mange års erfaring i faget at trække på og ekspertise indenfor speicalområder som bl.a. brandsikrede døre og facader.

Arbejdsopgaverne er varierede, idet MT Alu-Glas favner alt fra planlægning og tegning af facader til produktion, salg og montering.

Støtte til lokal udvikling

For at sikre sig i fremtiden, har virksomheden investeret i to nye maskiner, der er med til at optimere produktionen og frigøre arbejdskraft til at løfte nye opgaver. I den forbindelse kan MT Alu-Glas se frem til at modtage 200.000 kr. i EU-midler via Landudvikling Slagelse (LAG) til at dække en del af investeringen og oplæringen af personalet i håndteringen af det nye udstyr.

– Bestyrelsen har valgt at støtte en automatisering af produktionen hos MT Alu-Glas, fordi der vil kunne skabes en ny udvikling i virksomheden, der igen kan resultere i nye arbejdspladser, særligt til flere ufaglærte, som kan hentes lokalt, udtaler Niels Jørgensen, formand for LAG.

At der kommer nye maskiner i produktionen, er ikke ensbetydende med, at der spares på hænderne. Tværtimod.

– Hvor opgaverne tidligere skulle udføres manuelt af faguddannet personale, kan flere – også ufaglærte – oplæres i at betjene maskinerne. På denne måde kan vi få mere tid til salg og montering, siger Mike Swardell Rasmussen.

Løfter ansvar omkring fremtidens arbejdskraft

En af de store udfordringer hos MT Alu-Glas, er at få fat i den nødvendige arbejdskraft. Derfor lægges der en stor indsats i selv at løfte ansvaret med at uddanne fremtidens arbejdskraft. Virksomheden har netop fastansat den seneste lærling efter endt læretid og har taget en ny lærling ind.

– Vi er et team, understreger Morteza Toghay, der ser det som en styrke, at alle i staben kender alle funktioner fra start til slut i produktionen og monteringen af alufacaer. Og netop variationen er tiltrækkende for medarbejderne, særligt for de unge lærlinge, der herigennem får prøvet forskellige arbejdsopgaver.

Selv om det går godt, og der er gang i produktionen, beholder Morteza Toghay benene på jorden i forhold til forretningsudvikling.

– Vi sætter mål, som vi er sikre på, vi kan opnå, smiler han.

Trods den lidt forsigtige udmelding, er både han og Mike Swardell Rasmussen dog meget optimistiske omkring fremtiden for MT Alu-Glas i Korsør. 

Støttemidler fra Landudvikling Slagelse

Landudvikling Slagelse har ansøgningsfrister for LAG/EU-midler i 2019 den 25. marts og den 21. august. Pengene gives til udviklingsprojekter inden for Slagelse Kommune, der er til gavn for landområderne (dvs. uden for Slagelse by). Det kan være projekter, der skaber nye arbejdspladser eller gør det mere attraktivt at bo i eller besøge landområderne som turist.

Man kan få op til 50 procent i støtte, f.eks. til at udvikle en prototype, et nyt produkt eller en ny produktionsenhed. Man få støtte til materialer, maskiner, inventar, projektansættelse, konsulenthjælp og markedsføringsmateriale m.m..

Læs mere om LAG-midlerne på landudviklingslagelse.dk. Kontakt koordinator Anne Mette Christiansen for nærmere information, gerne i god tid inden ansøgningsfristerne.

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *