Lokal hjælp dækker kontingent

Mette N. Detailhandel, Korsør, Skælskør, Slagelse, Slagelse Kommune, Virksomhed

Økonomiudvalget i Slagelse Kommune har godkendt en række forslag, der skal hjælpe det lokale erhvervs- og foreningsliv igennem krisen. Herunder har de begunstiget et ønske fra de tre erhvervsforeninger om, at dække udgifterne, så medlemmer kan blive fritaget for kontingent i år. – Et skub i den rigtige retning, siger formanden for Business Slagelse. 

Der hersker ingen tvivl om, at det i høj grad er detailhandlen, der lider under den nuværende krise. Sådan er det også lokalt, hvor særligt mange af de mindre specialbutikker går en uvis fremtid i møde. Det handler om likviditet og derfor har alle haft travlt med at se på, hvor der kan spares og hentes økonomisk støtte fra regeringens hjælpepakker.

Nu kommer Slagelse Kommune erhvervslivet lidt til undsætning. På det seneste møde i økonomiudvalget, har man imødekommet et ønske fra de tre erhvervsforeninger, Business Slagelse, Korsør samt Skælskør Erhvervsforening, om at dække udgifterne, så medlemmerne af foreningerne kan blive fritaget for kontingent i et år. Samtidig vil alle virksomheder- uanset om de er medlemmer eller ej – blive dækket af erhvervsforeningernes arbejde. Pris ca. 1 million kr., som en lokal hjælpepakke betaler. 

– Det hjælper ikke alle, men det er et skub i den rigtige retning. Særligt mange af de små erhvervsdrivende mangler penge, siger Torben Kjerulff, formand for Business Slagelse, der hilser kommunens hjælp velkommen.

Varelager udfordrer flere forretninger

Mens mange lokale butikker har været kreative og har handlet ud fra den givne situation med særlige tilbud om shopping via nettet, leveringer til døren m.m., så er der butikker, som har det rigtig svært. For mens vi som forbrugere har været flittige til at handle dagligvarer og har haft travlt i byggemarkederne, så har det stået mere stille omkring indkøb af bl.a. tøj, sko og isenkram.

– Der er flere, som har købt masser af varer hjem, som skal sælges ud. Og det kan blive svært. De kommer til at mangle likviditet, spår Torben Kjerulff .  

For mens vi alle trænger til at blive klippet, så frisørerne får nok at lave, nu de har fået lov til at åbne igen, så brænder flere inde med tøjkollektioner, der ikke kan sælges. Sandsynligvis ikke til fuld pris, i hvert fald. 

– Varerne bliver mere og mere uaktuelle. Varer krisen længere, så er vi også ramt på hele vores sommersalg. Og vi kan altså ikke sælge sommervarer til efteråret. Vi bliver i alle ledene sat bagud, forklarer Steen Holtermann, medindehaver af brandet Second Female i DR podcasten “Genstart” om netop den svære situation særligt tøjbutikkerne står i. Her frygter man, at resten af året bliver et langt udsalg. 

Heller ikke caféer og restauranter fik i denne omgang lov til at åbne. Og selv om takeaway hjælper lidt, så er det langt fra nok til at få det hele til at løbe rundt. 

Køb lokalt kampagne

Fra erhvervsforeningernes side, vil man i både Slagelse, Korsør og Skælskør gøre alt hvad man kan for at understøtte de lokale for at sikre så mange som muligt klarer sig igennem krisen. Derfor ser man også frem til at kunne hjælpe alle, medlem eller ej, i den kommende tid. 

Et af ønskerne fra kommunens side er en “køb lokalt” kampagne. I alle tre byer er initiativer allerede i fuld gang, bl.a. i Korsør, hvor man var hurtig ude med den fælles platform huskhandllokalt.nu og i Skælskør har man koordineret via bykontoret. I Slagelse har facebookgruppen Slagelse leverer varen vind i sejlene. 

– Vi har ikke en kampagne klar, men har noget under udarbejdelse. Vores identitet i de tre byer er forskellige, så det bliver nok ikke en samlet kampagne, siger Torben Kjerulff, der – som altid – opfordrer alle til at købe lokalt, så vi kan hjælpe så mange som muligt i alle tre købstæder ud på den anden side af krisen.

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg