Yousef (tv.) og Ahmad Salale (th.) driver familievirksomheden Salale Jern & Metal sammen med broderen Mohamad Nabil Salale. Foto: Mette Juhl Nygaard

Lokal skrothandel er en vækstsucces

Mette N.Slagelse, Vækst, Virksomhed

Salale Jern & Metal har for nylig modtaget Børsens Gazelle nummer fire samt prisen som Succesvirksomhed 2023. Det er ikke uden grund. Skrothandlen, der har arbejdspladser i Slagelse, Skælskør og Kalundborg, vækster kontinuerligt og opnåede sidste år et tocifret millionbeløb i omsætning.

Der er stor stolthed at spore i Slagelsevirksomheden Salale Jern & Metal. For fjerde år i træk er de kåret som Børsen Gazelle virksomhed, der vidner om vækst og fremgang. I år har statuettesamlingen fået selskab af prisen som Succesvirksomhed 2023, en pris, der uddeles af Spar Nord og BDO.

– Det er en helt speciel følelse – et kæmpe skulderklap, siger Ahmad Salale, der sammen med Mohamad Nabil Salale og Yousef Salale står bag familievirksomheden.

Salale Jern & Metal ApS handler med skrot. De indkøber og henter alle former for jern-, metal- og kabelskrot, sorterer det og sælger det videre til genanvendelse, primært som eksportvare.

– Vi henter skrot i hele landet med egne kranbiler. Efter corona har der været priskrig på råmaterialer til industrien og det er kommet både os og kunderne til gode, da vi giver en god pris for det skrot vi henter, fortæller Yousef Salale og fortsætter:

– Vores styrke er, at vi er gode til at sortere og få metallerne de rigtige steder hen. I gennemsnit håndterer vi 800-1000 tons skrot om måneden på de tre pladser i Slagelse, Skælskør og Kalundborg til sammen.

Opadgående vækstkurve

Virksomheden har eksisteret siden 2011, men har særligt indenfor de sidste år taget rigtig meget fart. Væksten er kun gået en vej, opad. Sidste år landede Salale Jern & Metal på et tocifret beløb i omsætning og indenfor bare de sidste 2 år er årets resultat vækstet med godt 89 procent. En stor del bliver geninvesteret i virksomhedens fortsatte udvikling.

Bæredygtighed og miljøhensyn fylder rigtig meget i det daglige arbejde. Lovgivningen på området er i konstant forandring og der stilles stadigt højere krav til genanvendelse. Hos Salale Jern & Metal arbejdes der med de nyeste teknologier indenfor genindvinding, så håndteringen bliver så optimal som mulig i forbindelse med håndtering og behandling af skrot.

I virksomheden er de ikke i tvivl om, at miljøhensyn vil komme til at fylde endnu mere. Men det er i høj grad også priserne på råmaterialer, der bliver afgørende for fremtiden.

– Men industrien har stadig brug for at komme af med deres skrot, så vi ser ingen tegn til, at vi får mindre at lave foreløbigt, smiler Yousef Salale.

Sætter pris på lokale kunder

Salale Jern & Metal løser opgaver for kunder i hele landet i dag, men er meget bevidste om, at det er deres faste, lokale kunder, som har været med til at sætte det hele i gang.

– Det sætter vi utrolig stor pris på, siger Ahmad Salale.

At opnå succes som vækstvirksomhed, bæres ikke af ledelsen alene. Det er en fælles indsats af alle medarbejdere. Men også hos Salale Jern & Metal oplever de, at det er svært at få den nødvendige arbejdskraft, der skal til.

– At handle med skrot kræver at man er god til købmandskab. Vi gør meget ud af at oplære vores ansatte selv, siger Yousef Salale, der helt personligt nyder godt af at have indflydelse på dagligdagen i familievirksomheden. Han slutter med et smil:

– Vi udvikler os hver dag. Det er en vigtig årsag til vores succes.

Kort om priserne

Erhvervsprisen ”Succesvirksomhed” anerkender danske virksomheder ud fra en række kriterier. Vores udvælgelse baserer sig på antal ansatte og tre centrale nøgletal: Resultat før skat, egenkapital og soliditet.

Det er Spar Nord og BDO, der står bag erhvervsprisen Succesvirksomhed. I år har 20 virksomheder i vores nærområde modtaget prisen.

Børsen Gazelle uddeles hvert år til vækstvirksomheder, der måles på seks kriterier: Nettoomsætning/Bruttoresultat, regnskabsperiode, krav til virksomhedsform, sammenlignelighed, driftsresultat og vækst.

Sidste år blev 21 lokale virksomheder kåret til Børsen Gazelle. Den endelige liste over samtlige gazeller 2023 offentliggøres i år onsdag 29. november i Børsen.

Salale Jern & Metals samling af priser fra de senere år. Foto: Mette Juhl Nygaard
Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg