Cobot Lift står bag en opfindelse, der øger fritstående robotters løfteevne. Fra den spæde start for godt 5 år siden til nu har virksomheden ændret karakter fra startup til scaleup og vækstpotentialet er så stort, at de er med i Erhvervshus Sjællands Man on the moon-projekt. Deres marked er hele verden, men indtil videre er de selv solidt forankret i Slagelse.
Det føles lidt som i går, at vi første gang besøgte Cobot Lift, der sad med en banebrydende idé og et par studerende til at hjælpe projektet på vej. Her 5 år efter er det en veletableret virksomhed med 12 ansatte, heraf 2 i udlandet, som sender deres opfindelse ud til kunder i hele verden.
– Det er jo en rejse vi er på. Ting tager tid og corona gjorde det ikke lettere for os. Men vi er rigtig godt på vej, siger CEO Henrik Elm Gulløv, der sammen med CTO Flemming Truelsen tegner ledelsen og ejerskabet af Cobot Lift.
Det hele handler om opfindelsen Cobot Lift, der øger fritstående robotters, de såkaldte collaborative robotters, løfteevne fra 20 og helt op til 45 kg. Derudover kan de løfte og gribe emner af forskellig form, det vil sige ikke kun kasser, men også sække og spande. Cobot Lift er i dag UR+ certificeret, men samarbejder også med øvrige robotmærker på markedet.
– Efter 5 år i branchen har vi opnået et ry, hvor det ofte er kunderne, der rækker ud til os fordi de har hørt om os eller set vores demonstrationsvideoer. Vi fik tilført kapital i efteråret, så vi nu kan arbejde mere målrettet med salg, produktion og udvikling. Vi er i kontakt med kunder fra hele verden, heriblandt mange globale virksomheder som Siemens og Nestlé, fortæller Henrik Elm Gulløv.
Henvendelserne går både på det eksisterende produkt, men også på udviklingsmuligheder. – Vi kigger meget på totalløsninger og er i stand til at omstille os, hvor der er behov.
God rådgivning fra erhvervshuset
Vækstpotentialet er så stort, at Cobot Lift er blevet en del af Man on the moon-projektet – et samarbejde mellem Industriens Fond, Erhvervshus Sjælland og 16 udvalgte virksomheder med et ekstraordinært stort vækstpotentiale. Som del af projektet har de fået tilknyttet en rådgiver med ekspertise indenfor international ekspansion.
– Vi er meget glade for samarbejdet, det har hjulpet os meget. Og vi har et stort potentiale. Lige nu arbejder vi på nogle projekter, der kan blive banebrydende for os, siger Henrik Elm Gulløv, der holder kortene om, hvad det er, helt tæt til kroppen.
Udover rådgivning har Cobot Lift i dag nedsat en bestyrelse, som er en aktiv medspiller i udviklingen af virksomheden.
Gode til at tiltrække arbejdskraft
Udviklingen på det tekniske plan betyder, at Cobot Lift har brug for stærke kompetencer indenfor sit felt. Men indtil videre har det ikke været noget problem at tiltrække den nødvendige arbejdskraft til Slagelse. Tværtimod. Flere af de ansatte er lokale, men med placeringen midt imellem København og Odense, tiltrækker virksomheden også både studerende og ansatte herfra.
– Lige nu arbejder vi på at samle vores aktiviteter i Slagelse. Vi har fundet ud af, at vi selv er de bedste til at sælge vores produkt og derfor er det lige nu fint for os at ligge her som virksomhed, hvor vi har faciliteterne til at afholde demonstrationer og kurser. Vi tilbyder selv installation internationalt.
– Der sker meget udvikling på området. Vores produkt bliver hele tiden mere avanceret og vi er gået fra at være startup til scaleup virksomhed. Det er rigtig spændende og en meget interessant tid vi kigger ind i, slutter Henrik Elm Gulløv.
Del dette indlæg