Lokale iværksættere donerer arbejde til Rock for hjemløse

Mette N.Iværksætteri, Slagelse Leave a Comment

Store navne som Sanne Salomonsen, Allan Olsen, Jesper Binzer m.fl. optræder til januar ved velgørenhedskoncerten ‘Rock for hjemløse’ i København for at samle penge ind til landets hjemløse. Iværksættere fra Vækstfabrikken Slagelse lægger frivillige arbejdstimer i at løfte og støtte arrangementet med digitale løsninger og salg af merchandise.

Interessen for velgørenhedskoncerten, og for at støtte formålet, er enorm. Samtlige billetter er for længst revet væk til denne rockaften, hvor overskuddet går ubeskåret til at hjælpe dem, der lever på gaden.

I 2017 talte man 6600 hjemløse i Danmark – en stigning på 33 procent siden 2009. Tallene er reelt højere og ser ud til at fortsætte i den forkerte retning, ikke mindst blandt de helt unge i alderen 18-24 år, hvor antallet af hjemløse på bare to år er steget med 9 procent (kilde: SFI).

Lasse Baungaard og Simon Randløv, iværksættere bag virksomheden Digitypes, er sammen med Tobias Magnussen fra OnlineFox og Miguel Calderon fra Another Solution en del af Vækstfabrikken Slagelse. De donerer alle frivillige arbejdstimer for at bakke op om ‘Rock for hjemløse’.

– Jamen, det er et godt formål. Selv om vi i forvejen har travlt, så er der noget energi i at bidrage til det her. Det er sjovt, anderledes og meget inspirerende. Det er utroligt, hvor hurtigt man kan få noget op at stå, når man går mange sammen, siger Lasse Baungaard.Digitypes og OnlineFox står bag website og indhold på de sociale medier, mens Miguel Calderon producerer, leverer og sælger merchandise fra sin egen shop.

– Det er et vildt spændende projekt, der går til et rigtig godt formål. En sjov opgave, siger Miguel Calderon, der sammen med Lasse, SImon og Tobias har fået frie hænder til at løfte opgaven. 

DR-dokumentar satte skub i projektet

Det er ejendomsmægler Camilla Lindhard, der sammen med sin mand, guitarist og producer Søren Andersen, har taget initiativ til Rock for hjemløse. Idéen blev født, da hun så dokumentarprogrammet ’52 dage som hjemløs’ på DR.

– Det føltes så urimeligt. Her sad jeg som ejendomsmægler og formidlede hjem til dem, som har penge til det, og så føltes det som om, jeg intet kunne gøre for dem, som virkelig ikke har tag over hovedet, udtaler Camilla Lindhard.

– Søren og jeg blev enige om, at hvis vi kunne gøre bare en lille forskel, ville vi gøre det. Og så opstod idéen om at lave en støttekoncert.

Flere store danske musiknavne sagde hurtigt ja til at deltage. På plakaten er Sanne Salomonsen, Johan Olsen, Allan Olsen, Jesper Binzer, Søren Sko og Electric Guitars. Simon Jul er aftenens konferencier og spillestedet Hotel Cecil stiller rammerne til rådighed.

Iværksætteres indsats vigtig for velgørenheden

Selv om Søren Andersen har erfaring med at arrangere koncerter, er det et stort arbejde, når man som Camilla Lindhard er selvstændig erhvervsdrivende ved siden af. Derfor er hjælpen fra iværksætterne i Slagelse kærkommen.

– De kommer som sendt fra himlen.  I vores medieprægede verden i dag, er det vigtigt, at man har nogen, der er dygtige, til at hjælpe sig, siger Camilla Lindhard.

Hun er overvældet over opbakningen fra alle sider til projektet. Nu arbejdes der på at samle endnu flere penge ind til de hjemløse, og her bliver websitet et vigtigt skridt på vejen. Via rockforhjemløse.dk kan man give donationer og købe merchandise, hvoraf overskuddet går til formålet.

Hele overskuddet fra Rock for hjemløse doneres til projekt Hellebroen, et værested for unge hjemløse, et væksthus og en forening, der drives af frivillige.

Det er arrangørernes intention, at Rock for hjemløse skal blive en årligt tilbagevendende begivenhed.

Læs mere på rockforhjemløse.dk 

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *