Lokale iværksættere omdanner plastikaffald til træningstøj

Mette N.Iværksætteri, Korsør

Fiskenet og plastikaffald fra verdenshavene bliver til træningstøj i den nye Korsørvirksomhed, GreenGHOST. Bag det bæredygtige iværksætteri står Simone Sørensen og Christian Berthelsen, der efter et års forberedelse åbner webshop fredag den 18. oktober.

Verdenshavene er fyldte med menneskeskabt affald. Det skal der gøres noget ved og i Korsør sidder to iværksættere, der har gjort tanke til handling.


Simone Sørensen og Christian Berthelsen har i flere år leget med tanken om at starte egen virksomhed, og da idéen med bæredygtigt træningstøj opstod var de ikke i tvivl om, at tiden var inde til at gøre tanke til handling.  

– Vi sælger træningstøj til kvinder af regenereret nylon skabt af fiskenet, plastik og stofrester, fortæller Christian.


Den første kollektion består af tights, toppe i fire forskellige farver samt matchende scruncies. Alt er af eget design og bliver solgt udelukkende via webshoppen greenghost.dk. 

Træningstøj med en god historie

– Vi sælger ikke bare funktionelt træningstøj, vi sælger en historie her om at gøre noget godt for miljøet, siger Simone.


78 procent af materialet er regenereret nylon. Det har givet iværksætterne udfordringer i forhold til funktion og design.


– Det er et blødt og meget behageligt materiale, men ikke lige så elastisk som det vi ellers kender. Men responsen fra testpersoner har været overvældende positiv, lyder det fra Christian.


Inspirationen er bl.a. hentet fra Australien, hvor man er længere fremme end herhjemme med salget af bæredygtigt bade- og sportstøj. Der er lagt mange timer i research også for at finde de rette samarbejdspartnere, der understøtter den bæredygtige tanke. Netop derfor var det vigtigt for GreenGHOST at finde en producent indenfor Europas grænser og valget er faldet på et firma i Portugal.

Og her slutter den bæredygtige tanke ikke. Tøjmærker er lavet af genbrugspapir og poserne, ordrerne leveres i, er fremstillet i et opløseligt sukkermateriale.

En lang rejse frem mod åbningen

– Når vi kigger tilbage, har det været en sjov rejse. Vi vidste jo intet om det, da vi startede, smiler Simone.


Iværksætteri er baseret på den gode idé, men der følger samtidig en hel del øvrige, mere praktisk orienterede opgaver med, som hvordan man registrerer sin virksomhed, valg af logo, oprettelse af webshop og bogføring m.m. Her har Simone og Christian bl.a. søgt vejledning hos Slagelse Erhvervscenter, men har også allieret sig med øvrige sparringspartnere, bl.a. erfarne iværksættere, designere, venner og familie.   

Både Simone og Christian har fuldtidsjobs ved siden af deres nystartede iværksætteri. Døgnet har derfor ikke altid timer nok, da der bliver lagt et stort arbejde i GreenGHOST.


– Det er kun os, der kan få det her til at lykkes, lyder den åbenlyse selverkendelse fra parret, der sprudler af idéer til at udvide forretningen med et større udvalg af træningstøj og også en serie til mænd.
– Men vi er nødt til at vente på at have økonomien med. Det er jo alle vores sparepenge, der bliver lagt i det her, siger Christian.

Interesse fra Sverige

Forhåndsinteressen på det bæredygtige træningstøj tegner dog lovende for salget og GreenGHOST har allerede modtaget henvendelser fra Sverige, hvor potentielle forhandlere har vist interesse for kollektionen.


– Vi har en god mavefornemmelse. Nu er vi spændte på hvordan det bliver modtaget.

Læs mere på www.greenghost.dk, der går i luften fredag den 18. oktober.


OM GREENGHOST

  • GreenGHOST er en webbaseret forretning, der sælger træningstøj til kvinder af 78 procent regenereret nylon samlet ind i verdenshavene.
  • Bag virksomheden står Simone Sørensen og Christian Berthelsen fra Korsør.
  • Firmanavnet er en sammensætning af ordet green som symbol på bæredygtighed og ghost, der er betegnelsen for de fiskenet, der driver rundt som affald og bl.a. påvirker dyrelivet under havets overflade. 
Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg