Lokale leverandører prioriteres højt i aktuelle udbud

Mette N.Bygge og anlæg, Slagelse Kommune, Virksomhed

Slagelse Kommune har fremrykket en række opgaver og projekter for at komme erhvervslivet til undsætning og holde hjulene i gang, så vidt muligt, her under coronakrisen. Rigtig mange af opgaverne ligger på kommunens Bygge- og Anlægsportal, hvor lokale nu kan melde sig aktivt på banen og dermed komme i betragtning som leverandører. 

Selv om genåbningen af ​Danmark så småt er sat i gang, så giver coronakrisen fortsat store udfordringer for mange virksomheder.

For at understøtte de lokale bygge- og håndværksvirksomheder har Slagelse Kommune valgt at fremrykke mange opgaver og projekter, der ellers var planlagt til senere i 2020 eller i 2021. Det drejer sig bl.a. om renovering af alt fra tage, fortove, køkken- og toiletfaciliteter til istandsættelse af svømmehaller, Fisketorvet, lystbådehavnen i Korsør m.m.

Det betyder, at der netop nu er rigtig mange opgaver i Slagelse Kommunes Bygge- og Anlægsportal (Comdia) under ”Aktuelle udbud” – en portal, som en hel del lokale allerede har tilmeldt sig. Bemærk dog, at man for at komme i betragtning som leverandør til opgaverne, skal “melde dig aktivt på banen”. Også selv om du er tilmeldt udbudslisten.

​En del af projekterne har allerede tilbudsfrist og aftalestart den 20. april, men dette kan dog løbende ændre sig i takt med at de enkelte opgaver planlægges. Hvad gør jeg for at melde mig som aktiv udbyder? 
For at vise Slagelse Kommune, at der er et eller flere projekter, som din virksomhed gerne vil komme i betragtning til at udføre, skal du:

  • åbne Slagelse Kommunes Bygge- og Anlægsportal (Comdia) her
  • logge dig ind
  • vælge “Aktuelle udbud”
  • klik på symbolet for “Følg udbud”

Herefter ved kommunen, at din virksomhed har interesse for denne opgave (eller opgaver).

Hvad gør Slagelse Kommune?

– Når datoen for “tilbudsfrist” er nået, åbner kommunen den enkelte opgave og kigger på, hvilke virksomheder, der har vist interesse for opgaven. Vi vil så blandt disse virksomheder, vælge at tildele opgaven til en virksomhed eller indbyde flere virksomheder, til afgive tilbud på opgaven i henhold til Slagelse Kommunes indkøbspolitik, forklarer Henrik Sørensen, afdelingsleder i Center for Kommunale Ejendomme. Han oplyser endvidere:

– Denne situation vi står i kræver, at vi gør tingene lidt anderledes i øjeblikket. Derfor vil der også kunne opstå spørgsmål og situationer, som vi ikke nødvendigvis kender svarene på, men vi undersøger dem nærmere som de kommer.

Stærkt lokalt signal

Fra Slagelse Erhvervscenters side er erhvervschef Per B. Madsen meget glad for tiltaget. 

– Mere end 1000 virksomheder har tilmeldt sig anlægs- og udbudsportalen, langt de fleste lokale. At man nu fra kommunens side på denne måde prioriterer at udbyde sine opgaver lokalt, og dermed være med til at sikre arbejdspladser, er et stærkt signal at sende til erhvervslivet. ​

Har du spørgsmål til udbudsportalen, er du velkommen til at henvende dig til Henrik Sørensen, Slagelse Kommune, på tlf. 21 15 21 23 eller mail: [email protected]

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg