Lokalt iværksætteri væltet af succes

Mette N.Detailhandel, Iværksætteri, Slagelse

Det var ikke uden bekymring, at Issam og Maher El-Khatib stod med åbningen af deres første forretning, Donut House i Slagelse, da coronakrisen ramte. Men det skulle vise sig, at de blev væltet bagover af succes og gåpåmodet til at være selvstændig erhvervsdrivende er ikke blevet mindre i den første tid.

Opskriften er en hemmelighed, men grundformen er den samme – rund og med hul i midten. Derfra sprudler kreativiteten udi forskellige udformninger og smage, når Donut House på Nygade i Slagelse går i gang.

Bag forretningen står brødrene Issam og Maher El-Khatib. Idéen til deres iværksætteri opstod allerede i efteråret 2019 og efter mange tanker blev de enige om, at føre den ud i livet.

– Vi havde mange overvejelser, men der er jo kun en måde at finde ud af om det kan blive en succes – ved at springe ud i det, smiler Issam El-Khatib.

Med en baggrund indenfor økonomi, salg og marketing tager Issam sig mest af de forretningsmæssige, mens Maher sammen med det øvrige personale er den kreative i teamet. 


Sparring med Slagelse Erhvervscenter forud for åbning

Forud for åbningen i marts ringede de til Slagelse Erhvervscenter og fik en god snak med erhvervskonsulent Morten Hass Augustsen.

– Jeg vidste intet om at starte virksomhed, inden jeg gik i gang, men jeg googlede mig frem til at lave en forretningsplan og Morten guidede mig videre og gav god sparring undervejs, fortæller Issam El-Khatib.

Det skulle vise sig at blive ekstra udfordrende at starte op, da coronakrisen brød løs lige op til åbningen.

– Jeg var naturligvis lidt nervøs, men min passion og ambition fik mig til at køre ekstra hårdt på.

Heldigvis fik coronakrisen ingen indflydelse på åbningen af Donut House.

– Vi blev væltet af succes. Indimellem havde vi kø både til Nytorv og til Schweizerpladsen, mens resten af byen var lukket. Vi er utrolig glade for den opbakning, vi har fået, siger Issam El-Khatib. Han supplerer af Maher El-Khatib:

– Det er stadig lidt en drøm at have sit eget og overvældende at være iværksætter. Men vi har ikke fortrudt.

Tager imod kundeønsker

Hvor langt drømmene rækker, om det skal blive til flere Donut Houses, har indehaverne ikke taget stilling til.

Donut House arbejder hele tiden på at udvikle konceptet og menuen skifter hver dag, så man altid kan forvente lækre donuts. Alene på forretningens første tre måneder har de haft 120-130 forskellige smagsvarianter af donuts i sortiment. Udover dem, de selv skaber, tilbyder de også at pynte donuts i temaer efter kundernes egne ønsker og firmaaftaler, hvis fredagskagen skal skiftes ud.

Du kan besøge Donut House på Nygade 5A, hvor der altid er 12 forskellige varianter af donuts med og uden fyld eller følge Donut House på facebook og Instagram. 

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg