Man må godt prale, når det går godt

Mette N.Slagelse Erhvervscenter, Vækst, Virksomhed

Erhvervs Awards 2019 blev en festlig aften med fokus på de gode erhvervshistorier til fælles inspiration.

Borgmester John Dyrby Paulsen var i drillehumør, da han bød velkommen til Erhvervs Awards 2019 på gardehusarkasernen. Både overfor sine borgmesterkollegaer fra Sorø og Kalundborg, men også overfor det lokale erhvervsliv. Dog sendte han også ros i deres retning og fremhævede, hvor glad han er for at blive taget godt imod, når han kommer på besøg, så de gode idéer kan bringes videre og understøtte et stærkt lokalt erhvervsliv.

Femte udgave af Erhvervs Awards fredag den 8. november blev den hidtil største med godt 430 gæster på plads i teatersalen. Her fik gæsterne en tre-retters menu og underholdning ved bl.a. Martin Brygmann, Maria Bramsen, Anne-Dorte Michelsen samt POPlic service i stærkeste opstilling.

Men omdrejningspunktet for det hele er uddelingen af fem lokale erhvervspriser. Med en flot præsentation af samtlige nominerede som afsæt, blev der sat fokus på hvor varieret og fremmeligt et erhvervsliv vi faktisk har her lokalt. Vi har mange dygtige iværksættere, et erhvervsliv, der ikke bare tænker og taler om det, men rent faktisk også arbejder grønt og bæredygtigt samt virksomheder, der gør det godt ud over langt ud over kommunens grænser, ja, faktisk langt ude i verdenen. 
Det og meget mere kunne vi prale af overfor hinanden under Erhvervs Awards. Selv om janteloven ligger dybt begravet i mange af os, så er der god grund til at tilsidesætte den og prale, når det går godt. For det kommer os alle til gavn, når erhvervslivet lokalt klarer sig godt.

Hvem løb med årets priser?

Vinderne anno 2019 blev som følger:

  • Slagelse Erhvervsråd Initiativprisen: XL Byg Grønvold & Schou
  • PwC Eksportprisen i Slagelse Kommune: JN Meat International
  • Sydbank og SK Forsynings Klima- og Miljøpris: Glænø Kalv & Ko ved Henrik Terkelsen
  • JCI Slagelse Grangia Erhvervsprisen: Jim Allan Jensen, Topgrej.dk
  • Iværksætterprisen: Kystfisker Kompagniet

Et stort sammenskudsgilde

Det unikke ved Erhvervs Awards-konceptet er, at det er et stort sammenskudsgilde. Det er erhvervslivet, der betaler festen som sponsorer – nogle via økonomiske sponsorater, andre leverer naturalier i form af bl.a. kød og vin til menuen eller udstyr til at afvikle festen.

I år kunne man ydermere opleve en stor stab af kokke- og tjenerelever fra ZBC samt værnepligtige fra gardehusarkasernen, der velvilligt stillede op og løb stærkt, både i dagene op til, under og efter festen.

Stor tak til alle for at bakke op om arrangementet.

Selv om konferencier Martin Brygmann mente sponsorerne måtte til lommerne, så vi i 2020 kan tænke endnu større og indtage Wembley, så kan vi godt afsløre, at Erhvervs Awards bliver, hvor det hører hjemme – lokalt forankret i Slagelse Kommune.

Vi ses igen i november 2020!

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg