McDonald's original
Claus Strand (th.) er med åbningen i Korsør nu indehaver af i alt 9 McDonald's restauranter. Han har været meget tilfreds med etableringsforløbet, ikke mindst pga. samarbejdet med og mellem Slagelse Erhvervscenter og Slagelse Kommune. Forud for den officielle åbning fortalte Claus Strand borgmester John Dyrby Paulsen (tv.) og erhvervschef Per B. Madsen (midten) om sine forventninger til restaurantens fremtid. Foto: Mette Juhl

McDonald’s i Korsør åbner for nye jobmuligheder til byens unge

Mette N.Detailhandel, Korsør, Vækst

Når Korsør torsdag 7. januar får en ny fastfoodrestaurant med åbningen af McDonald’s på Energivej, betyder det ikke bare et større udvalg af mad i byen. Det åbner samtidig op for nye jobmuligheder for byens unge samtidig med at restauranten forventes at trække mere aktivitet til området.

– Jeg brænder for det her, siger Claus Strand og trækker op i sit skjorteærme. Herunder afslører han en tatovering med den verdenskendte bue og teksten ”McStrand”.

Torsdag 7. januar er Claus Strand mere end klar til at slå døren op til sin 9. McDonald’s restaurant i Danmark, nærmere bestemt på Energivej i Korsør.

Byggeriet er skudt op med fart på hen over efteråret og ansættelsen samt oplæringen af ansatte har allerede været i gang i et stykke tid. Restauranten starter med 48 medarbejdere, men Claus Strand har en forventning om, at Korsørrestauranten inden kort tid vil have op mod 100 ansatte.

Blandt de 48 ansatte er godt 20 fuldtidsansatte, mens resten er ungarbejdere. Aldersmæssigt er vi i den lave ende fra 13 til 34 år, og netop de unge står Claus Strands hjerte nær.

– Vi vil være den foretrukne ungdomsarbejdsplads, i den by vi er i, siger restaurantejeren, der gennem gensidig tillid og ros til sine ansatte ser rigtig mange unge vokse med opgaven og udvikle sig, både arbejdsmæssigt og personligt.

– Vi har mange unge mennesker, der finder ud af, hvad de rent faktisk kan. At de duer til noget. Det er fantastisk.

Der har tidligere ligget en McDonald’s i Korsør, som lukkede tilbage i 2002. Men det får ikke Claus Strand til at ryste på hånden. Han forventer, at det vil tage et par år at opbygge et solidt kundegrundlag i Korsørrestauranten, men har stor tiltro til, at det vil lykkes. I den forbindelse ser han en helt klar fordel i placeringen tæt op ad en af landets helt centrale knudepunkter trafikmæssigt, Storebæltsbroen.

Restaurantåbning vil føre mere aktivitet med sig

Erhvervschef Per B. Madsen fra Slagelse Erhvervscenter ser den nye fastfoodrestaurant som en fordel for Korsør by.

– At der nu kommer ny aktivitet her i Korsør Erhvervspark, er med til at binde byen bedre sammen. Og det vil føre endnu mere udvikling med sig. Der er allerede gang i byggeriet af Keolis Elbusanlægget og vi arbejder i erhvervscentret med flere seriøse forespørgsler på området, siger erhvervschefen, der sammen med Slagelse Kommune har hjulpet den nye McDonald’s i Korsør godt på vej.

– Det har været et rigtig godt forløb. Den måde, hvorpå I arbejder sammen på tværs her lokalt, giver en oplevelse af, at folk vil os her, siger Claus Strand, der er meget tilfreds med den behandling han har fået som erhvervsdrivende her.
Det til trods for, at der har været et par knaster undervejs, bl.a. omkring placeringen af en pylon. Men her er der både fra kommunens og erhvervscentrets side sat fokus på muligheder frem for udfordringer, og det ser ud til, at det ender med en god løsning, så skiltningen også falder på plads indenfor kort tid.

Således kan Korsør nu føje endnu en arbejdsplads til byen. Endda én, der har særligt fokus på at give lokalområdets unge mulighed for at prøve sig selv af på arbejdsmarkedet.

Udover Korsør driver Claus Strand McDonald’s i Slagelse, Vordingborg og i flere nordsjællandske byer.

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg