Modestand flytter salg af secondhand tøj fra nettet til butik

Mette N.Detailhandel, Slagelse Leave a Comment

Slagelse får den 1. marts en ny forretning i bymidten, hvor bæredygtighed er i fokus. Modestand bliver centrum for køb og salg af secondhand tøj og tilbehør til kvinder. Kendte gæstesælgere og events skal gøre det til en unik oplevelse at handle her.

Konceptet er allerede kendt. Man lejer en stand og fylder den op med ting og tøj man ikke længere har brug for, men som er for godt til at smide ud. Det nye hos Modestand er, at forretningen udelukkende er for salg af modetøj, tasker og sko m.m. i rigtig god stand til kvinder.

Manden bag Slagelses nye forretning, der slår dørene op fredag den 1. marts, er den lokale iværksætter Thomas Worm Hansen, som også er indehaver af Nordisk Rengøringscenter. Han har længe puslet med idéen om netop denne type forretning og har nu fundet det helt rigtige lokale ved Casinotorvet med indgang fra parkeringspladsen mellem VestsjællandsCentret og Rådhuset. Med Modestand går Thomas Worm Hansen i den modsatte retning af den øvrige udvikling – han flytter salg fra nettet til en fysisk butik.

– Jeg kan høre fra min kone og mange af hendes veninder, at det er meget tidskrævende og ofte besværligt at sælge sit brugte tøj og ting via nettet. Med Modestand gør vi det meget lettere, både for sælger og for køber.
Samtidig sættes der fokus på miljø og bæredygtighed ved at fremme genbrugstanken med mulighed for at tjene penge på det.

Plads til op mod 200 stande

I de nyindrettede lokaler bliver der plads til op mod 200 stande, der kan lejes på ugebasis. Jo længere en periode man tegner sig for, des billigere bliver det. Derudover tages der 15 procent i provision for at formidle salget.

Der bliver lagt vægt på, at det udelukkende er rene og pæne varer, gerne mærkevarer, der sælges i Modestand. Det er op til hver enkelt sælger at sørge for at gøre tøj, sko tasker mv. klar til salg. Modestand uddeler prismærker og udlejer alarmer. Man kan fylde op med nye varer på standen, lige så mange gange man ønsker det i lejeperioden.

Thomas Worm Hansen har flere events planlagt for at skabe øget opmærksomhed omkring forretningen, bl.a. kendte gæstesælgere.

– Der må gerne være noget unikt at gå efter for køberne, smiler indehaveren.

Butikskoncept med plads til udvidelse

Den nye forretning hilses velkommen i byen af Per B. Madsen, erhvervschef i Slagelse Erhvervscenter. – Det er glædeligt at se en udvidelse af udbuddet af detailhandelsforretninger i bymidten, endda i helt nye omgivelser. Det er med til at styrke Slagelse som handelsby.

Bliver konceptet en succes i Slagelse, har Thomas Worm Hansen allerede et par gode lejemål på hånden i større byer på Sjælland, så det kan udvikles yderligere.  

Der er i første omgang ansat en butikschef, som sammen med ungarbejdere skal passe Modestand, der følger byens øvrige åbningstider.

Udlejningen af stande kan ske via: modestand.dk. Følg også nyheder fra Modestand via facebook.   

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *