Mor møder virksomheder blev stor succes

Mette N.Slagelse, Slagelse Erhvervscenter, Uddannelse

Hjælper det at have mor med, når man skal vælge fremtid? Måske. Mor møder virksomheder, årets store Flere Faglærte arrangement, blev en flot succes med omkring 200 deltagere, heriblandt også et par fædre. Alle fik en aften med information om erhvervsrettede uddannelser og et kærligt spark til fordommene om, at en erhvervsrettet uddannelse er endestationen for karriereudvikling.

I Slagelse Erhvervscenter holder vi i tæt samarbejde med Jobcenter Slagelse, det lokale erhvervsliv og uddannelsesinstitutionerne fokus på at udbrede kendskabet til de muligheder en erhvervsrettet uddannelse åbner om for. Det er der god grund til for udfordringen er reel. Tal viser, at vi om bare fem år vil mangle op mod 70.000 faglærte herhjemme og flere brancher mærker allerede, at det er vanskeligt at finde egnet arbejdskraft.

December har de sidste par år budt på et større Flere Faglærte arrangement, som netop i år slog alle rekorder. Samtlige pladser til blev nemlig revet væk, da vi inviterede mødre til at møde virksomheder sammen med deres uddannelsessøgende børn.

Hvorfor mødrene?

Og hvorfor nu mødrene? Fordi undersøgelser viser, at når unge på landets ungdomsuddannelser og mellemlange videregående uddannelser bliver spurgt om, hvem der har påvirket deres studievalg, så kommer mødrene ind på en klar førsteplads skarpt efterfulgt af fædrene, som der også dukkede et par stykker op af. 


Det blev en succesfuld aften i ZBCs lokaler på Bredahlsgade i Slagelse, hvor en stribe lokale virksomheder stillede veloplagte op med både oplæg fra scenen og en snak rundt på mindre stande. En del af dem havde taget lærlinge under armen, hvilket gav stort bonus i snakken med de unge.

Et af de helt store budskaber fra virksomhederne er, at en erhvervsrettet uddannelse er en rigtig god grundsten, der kan bygges videre på. Det behøver ikke være endestationen for karrieren, tværtimod er der i dag rigtig mange muligheder for at læse videre eller tage sin viden med sig over i nye fag.

Standup’er rundede af

Efter at have lyttet, snakket og nydt god mad fra ZBCs foodhall sørgede standup’eren Simon Talbot for at motionere lattermusklerne hos de godt 200 fremmødte med en stribe veloplagte jokes, der ramte både de unge og deres mødre og fædre.

Flere Faglærte arrangementet var blevet til i et samarbejde mellem ZBC, Jobcenter Slagelse og Slagelse Erhvervscenter. 

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg