Ny pris gør Erhvervs Awards grønnere

Mette N.Bæredygtighed, Slagelse Erhvervscenter, Virksomhed Leave a Comment

Når Erhvervs Awards 2019 løber af stablen den 8. november på Gardehusarkasernen, bliver en ny, femte pris en del af den lokale fejring. Med Sydbank og SK Forsynings Klima- og Miljøpris ønsker indstifterne at sætte fokus på en bæredygtig fremtid for kommende generationer.

Erhvervs Awards får et grønt islæt, når der i år uddeles en helt ny pris – Sydbank og SK Forsynings Klima- og Miljøpris. Med prisen ønsker initiativtagerne til prisen at sætte fokus på, og inspirere til, klima- og miljøtiltag, der markant bidrager til skabe en bedre verden – også for kommende generationer.

Prisen gives til en virksomhed, institution eller organisation som er beliggende i Slagelse Kommune og som gennem et målrettet initiativ på markant vis har gjort en særlig indsats for at beskytte mod klimaforandringer og/eller understøtter et bæredygtigt miljø. Alt inden for rammerne af FN’s verdensmål.

– Det handler om social ansvarlighed. I dag er det et naturligt krav til alle virksomheder, at man er bevidste omkring klima og miljø. Med denne pris vil vi gerne motivere, inspirere og anerkende dem, der gør det særligt godt på området, siger John Madsen, filialdirektør i Sydbank Slagelse. – Klimaforandringerne påvirker os alle og er kommet højt på dagsordenen i hele verden. Med den her pris vil vi gerne være med til at fremhæve de virksomheder, der gør en særlig indsats og inspirere andre til at følge trop, tilføjer Jan Østerskov, direktør i SK Forsyning, der som vores lokale forsyningsselskab selv i en årrække har gennemført en grøn omstilling som del af virksomhedsstrategien.

Sådan indstiller du en kandidat

Kandidater til Klima- og Miljøprisen kan indstilles af virksomheder, institutioner, organisationer og enkeltpersoner. Det kan ske via indstillingsblanket på www.skforsyning.dk/sk-forsyning/klimapris. Blanketten skal være indsendt senest den 1. august.

Indstillingerne vurderes af en dommerkomité, der består af en repræsentant fra henholdsvis Sydbank og SK Forsyning samt formanden for Slagelse Kommunes miljøudvalg, Jørgen Grüner.

Selve prisen består af et diplom, et kunstværk af lokale Estrid Maria Eriksen samt en grøn præmie, der kan vokse sig større hen over årene.

– Vi er utrolig glade for, at Erhvervs Awards via denne nyindstiftede pris også kan være med til at sætte klima og miljø på dagsordenen. Det sender et stærkt signal om, at vi alle skal tænke bæredygtighed med ind i vores hverdag, ikke kun privat, men også når vi er på arbejde, lyder det fra Morten Hass Augustsen, erhvervskonsulent i Slagelse Erhvervscenter, arrangør af Erhvervs Awards.

Vinderen af Sydbank og SK Forsynings Klima- og Miljøpris kåres som nævnt under Erhvervs Awards den 8. november.

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *