Ny tegnestue er kommet godt fra start i Slagelse

Mette N.Bygge og anlæg, Iværksætteri, Slagelse

Den 1. marts åbnede Vestsjællands Tegnestue på Posthuset i Slagelse. Her tilbydes arkitektrådgivning, projektering, hjælp til ansøgning af byggetilladelser, tilsyn – og alt derimellem. Kvalitet og valg af byggematerialer er af høj prioritet hos de to virksomhedsejere, der hurtigt har fundet sig godt til rette her lokalt.

Der er gang i indflytningen i det gamle Posthus i Slagelse. En af de nyankomne virksomheder er Vestsjællands Tegnestue, som projektleder Andreas Løkkegaard og bygningskonstruktør Jakob Hansen har startet pr. 1. marts. Om du skal have opført en ny carport, der skal søges byggetilladelse til, eller konstruere dit drømmehus fra fundamentet af, så er det her du kan henvende dig.

– Vi tilbyder arkitektrådgivning, udarbejder udbud på byggerier, beskrivelser, tegninger, fører tilsyn og alt derimellem. Vores mål er at udføre projekter i høj kvalitet, der bestå. Bygherrerne skal være glade og tilfredse – også efter 10 år og gerne mere, siger Jakob Hansen.- Vi har de gode byggematerialer i fokus. Vi skal ikke være firstmovers på byggematerialer, det skal være de gode materialer, der holder i mange år, tilføjer Andreas Løkkegaard.

Mærker lokalt sammenhold

Vestsjællands Tegnestue arbejder her i starten primært med kunder – fra hr og fru Jensen til offentlige institutioner – på Sjælland. Andreas Løkkegaard er selv fra Slagelse, mens Jakob Hansen er fra Køge. Men det var ikke svært at blive enige om, at placere virksomheden i Slagelse, og makkerparret er hurtigt blevet glade for at samarbejde med lokale bygherrer.

– Der er et godt sammenhold her, det kan man mærke. Man bruger hinanden og stoler på hinanden. Der er en ordentlighed, som passer godt til os, siger Jakob Hansen.

Blandt flere igangværende projekter, er Vestsjællands Tegnestue ved at udarbejde et udbud på renovering/overfladebehandling af legepladser, en opgave der skal udføres for Slagelse Kommune og som er opstået i forbindelse med de mange fremskudte, kommunale projekter her under coronatiden.

– Det er fedt, at kommunen har været så proaktive. Slagelse er meget længere fremme set i forhold til vores naboer, oplever de to nystartede erhvervsdrivende.

Fra kollegaer til virksomhedspartnere

Nye i faget er Andreas Løkkegaard og Jakob Hansen ikke. De kommer med en solid erfaring fra en anden tegnestue i Sorø, hvor de har været kollegaer.

– Jeg har brygget på idéen om at skulle være selvstændig i et års tid. Og da Andreas oprindeligt startede som praktikant under mig, vidste jeg han var lært godt op, siger Jakob Hansen og ser på sin virksomhedspartner med et skævt smil.

Praktikanten er for længst blevet udlært og var ikke sen til at springe med på idéen om at åbne egen tegnestue sammen med Jakob Hansen.

– Vi har samme drive, samme arbejdsomhed, siger Andreas Løkkegaard.

– Vi har arbejdet et godt sted, men som selvstændig er det fedt, at man selv kan tage beslutningerne. Og så er det spændende at få hele salgsleddet med ind over arbejdet, som vi ikke har haft med at gøre tidligere, fortæller Jakob Hansen. 

Den første tid som selvstændig har som nævnt ikke været helt som ventet. De to indehavere af Vestsjællands Tegnestue kiggede lige en ekstra gang på hinanden, da statsminister Mette Frederiksen 11. marts lukkede Danmark ned. Men her var ingen slinger i valsen, selvfølgelig skulle planerne om at være virksomhedsejere fortsættes.

– Vi ville gerne ud og snakke med nogle kunder i starten. Det har vi så ikke kunnet og nogle byggeplaner blev holdt hen på grund af usikkerhed, men nu kan vi tydeligt mærke, at privatkunderne er begyndt at røre på sig igen, siger Andreas Løkkegaard.

Ideelle faciliteter på Vækstfabrikken

Vestsjællands Tegnestue holder til på Vækstfabrikken Slagelse, der ligger i Posthuset på Sdr. Stationsvej 26.

– Vi var på udkig efter egnede lokaler og her fandt vi de ideelle. Placeringen er god, her er gode faciliteter og vi kan lukke vores dør, hvis vi har brug for det, men samtidig er der andre lige ude på den anden side at sparre med og have noget kollegialt med. Det passer godt til os.  

Lister med projekter på de store whiteboards på kontoret, antallet af tegninger, printede dronefotos og skitser vidner om at der er grund til optimisme og de to virksomhedsejere ser da også positivt på fremtiden. Vestsjællands Tegnestue er kommet godt fra start. 

Læs mere Vestsjællands Tegnestue her

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg