Kosoer Erhvervspark
Tre glade herrer tager første spadestik til et nyt elbusanlæg i Korsør Erhvervspark. Fra venstre er det Peter Lanng Nielsen, adm. direktør i Keolis Danmark, borgmester John Dyrby Paulsen samt direktør i HJ Huse, John Møller Jensen.

Nyt elbusanlæg i Korsør Erhvervspark bidrager til lokal udvikling

Mette N.Forretningsudvikling, Korsør, Vækst

Keolis Danmark opfører et helt nyt busanlæg med ladestation og vaskehal for op mod 30 elbusser i Korsør Erhvervspark. Herfra skal de fra sommeren 2021 betjene lokale busruter i Slagelse Kommune, i første omgang ruterne 901 og 902. Anlægget bygges af lokale HJ Huse, der har inspireret yderligere til grønne initiativer, herunder genanvendelse af regnvand til busvask.

Der er gang i byggerierne i Korsør Erhvervspark, der har en meget attraktiv placering, rent erhvervsmæssigt, helt tæt på motorvej E20.  McDonalds nærmer sig med hastige skridt sin åbning, mens der længere nede ad Energivej nu er taget første spadestik til opførelsen af et helt nyt busanlæg.

Det er Keolis Danmark, der opfører det nye anlæg, som forventes taget i brug i slut juni 2021. Anlægget kommer bl.a. til at rumme ladestation og vaskehal for op mod 30 elbusser, der fra næste sommer skal betjene lokale busruter, i første omgang ruterne 901 og 902 med flere til følge.

– Vi glæder os rigtig meget til det her, udtaler Peter Lanng Nielsen, adm. direktør i Keolis Danmark, der netop nu har 60 nyindkøbte elbusser på vej til Danmark fra Kina. Heraf vil en del af dem altså få fast udgangspunkt i Korsør. Elbusserne forventes lokalt at spare kommunen for 1.539 tons CO2 udledning årligt. 
Men her stopper de grønne initiativer ikke. Lokale HJ Huse, der er entreprenør på opgaven, har inspireret til at tænke yderligere bæredygtighed ind i byggeriet. Derfor opfører man et anlæg, hvor regnvand opsamles og genanvendes til busvask.

Selv om det er nærliggende også at tænke solenergi ind i projektet, bliver elforbruget dog for stort til at det for nuværende er muligt, oplyser Keolis Danmark. De afskriver dog ikke tanken om det som et supplement, i et mere fremtidigt perspektiv. I første omgang bliver det dog E.ON, der skal levere strømmen til anlægget.

God behandling af erhvervscenter og kommunen

Det er to år siden Keolis Danmark første gang tog kontakt til Slagelse Erhvervscenter for at drøfte en mulig placering af det nye busanlæg. Når valget er faldet på Korsør Erhvervspark, er det i høj grad baseret på nærheden til Korsør Station.

– Det handler om at give medarbejderne let adgang til arbejde og køre mindst muligt med tomme busser, siger Peter Lanng Nielsen, der generelt kun har roser til overs for den behandling, de har modtaget som ny erhvervsaktør i Slagelse Kommune. – Det har været en superfin proces.

– Det er fantastisk at se den her udvikling, udtaler en glad borgmester, John Dyrby Paulsen som fortsætter: – I sætter grønne tiltag højt og bidrager til, at vi på sigt kan blive klima plus kommune.

Også Slagelse Erhvervscenters erhvervschef, Per B. Madsen, er begejstret.

– Alt det, der nu sker i Korsør Erhvervspark, er med til at binde byen bedre sammen. Samtidig er byggerierne med til at synliggøre området, så andre også kan få øje på mulighederne her. Og der er stor interesse for erhvervsparken, ikke mindst på grund af dens placering helt tæt på E20 på den ene side og stationen på den anden.

Der er også plads til din erhvervsudvikling

Der er stadig ledigt erhvervsareal i Korsør Erhvervspark, som rummer tilladelse til opførelse af bl.a. fastfoodrestauranter, butikker med arealkrævende sortiment og produktionsvirksomheder.
Kontakt Per B. Madsen på tlf. 28 80 14 71 eller mail: [email protected], hvis du ønsker yderligere oplysninger.

Kosoer Erhvervspark2
Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg