Øget vækst medfører udvidelse af Fuglebjerg Kistefabrik

Mette N.Forretningsudvikling, Slagelse, Slagelse Erhvervscenter, Vækst Leave a Comment

Nye markedsforhold indenfor ligkister herhjemme har givet Fuglebjerg Kistefabrik ved Slagelse en betydelig stigning i ordrebogen, og tendensen tegner til at fortsætte i det nye år. Det lægger pres på de fysiske rammer, som ønskes udvidet med en ny, stor lagerhal på Nøddebovej.

Da indehaver og administrerende direktør Hanne Elsners far tilbage i 1979 købte Fuglebjerg Kistefabrik producerede man 1.200 kister om året. I år forventes tallet at runde 18.000. Dertil kommer salget af urner.

– Vi har en massiv kundetilgang og får flere nye henvendelser hele tiden, siger Hanne Elsner.

Det kræver sin plads, og selv om virksomheden har bygget ud af flere omgange, er der endnu engang behov for en udvidelse.

Derfor planlægges der netop nu opførelsen af en 368 kvm. stor lagerhal. Et projekt, der forventes at blive givet byggetilladelse til snarest, så spaden til byggeriet kan blive stukket i jorden. 

Det har dog ikke været helt uproblematisk at få det nødvendige byggeri sat på skinner. Men med hjælp fra Slagelse Erhvervscenters erhvervschef Per B. Madsen og afdelingsleder for Byggeri i Slagelse Kommune, Jens Bendix, ser det nu ud til at den lokale arbejdsplads, der beskæftiger 20 ansatte, kan udvikle sig som ønsket.

Branchen kræver fleksibilitet

Det er kvalitet, service og ikke mindst fleksibilitet, der sætter kisterne fra den lokale producent i høj kurs rundt om hos landets bedemænd samt kunder på Island og Færøerne.

Begravelser og bisættelser bliver mere og mere individuelle handlinger, og det stiller nye krav, også til kistefabrikanten.

– Det er en branche med et behov for en fleksibel tilgang til tingene, fortæller Hanne Elsner og oplyser, at en af styrkerne ved Fuglebjerg Kistefabrik er, at de kan udføre specialordrer på kort tid.

– Det vigtigste er, at man har et godt og nært forhold til kunder og er serviceminded. Her er åbent for kundehenvendelser døgnet rundt, året rundt, lyder det fra direktøren, der ud over at arbejde med en udvidelse af de fysiske rammer, også arbejder med en udvikling af ledelsen, så Fuglebjerg Kistefabrik kan stå stærkest muligt i fremtiden. 

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *