Direktør Jens Larsen, Ollerup Maskinfabrik, foran sin nyinvestering. I samme forbindelse er han på udkig efter ekstra mandskab i produktionen. Foto: Ollerup Maskinfabrik

Ollerup Maskinfabrik lægger millioninvestering i fremtiden

Mette N.Forretningsudvikling, Slagelse, Virksomhed

Med en splinterny 8 akser CNC-styret kantpresser står Ollerup Maskinfabrik i Slagelse nu endnu bedre rustet til fremtiden. Maskinen er med til at sikre høj kvalitet og kort leveringstid, der er afgørende parametre for vækst og fremgang i en tid, hvor flere og flere produktionsopgaver lander i den danske industri.

En del af taget var pillet af produktionshallen og en kæmpemæssig kran stod klar til at udføre præcisionsopgaven, da Ollerup Maskinfabrik for nylig fik løftet en ny, tonstung maskine ind i produktionen. Direktør Jens Larsen fulgte processen på tætteste hold. Her landede ikke bare en maskine, men en godt 2 millioner kr. dyr investering i fremtiden.

– Med den nye kantpresser åbner vi op for et helt nyt marked. Vi kan producere meget mere præcist og hurtigt. Det sikrer en god kvalitet og hurtige leveringstider, som er vigtige parametre, hvis man vil være med helt fremme, siger Jens Larsen.

Netop kvalitet og leveringstid er med til at skaffe kunder, der førhen ville kigge mod udlandet for leverancer. Men nu er det i stigende grad igen de danske maskinfabrikker, der er får opgaverne.

– Samtidig giver maskinen bedre arbejdsvilkår for de ansatte idet håndteringstiden og ensidigt arbejde mindskes, tilføjer Jens Larsen.

Behov for flere ansatte

Selv om man umiddelbart får det indtryk, at en mere optimeret proces skærer i behovet for arbejdskraft, er virkeligheden det stik modsatte. Ollerup Maskinfabrik forventer at skulle ansætte flere og er allerede på udkig efter kantpresseoperatører og også en lærling.

Og det er netop en af virksomhedens udfordringer, for der er mangel på faglært arbejdskraft og lærlinge i branchen. Hos Ollerup Maskinfabrik samarbejder de derfor med et vikarbureau, hvorfra mange vikarer glider over i fast ansættelse. Samtidig er Jens Larsen i tæt kontakt med Dansk Industri for at sætte fokus på udfordringerne omkring arbejdskraft.

Klar til fremtiden

Ollerup Maskinfabrik er en solidt funderet virksomhed med 21 ansatte, der primært leverer til lokale kunder. Der kommer samtidig flere og flere nye kunder til på landsplan, både på den anden side af Storebæltsbroen ligesom der leveres til byggeriet af Femern Bælt forbindelsen.

Stigende priser, som følge af knaphed på materialer, udfordrer markedet generelt, men her lokalt er Jens Larsen ikke bekymret.

– Vi har en del på lager, så vi kan sikre vores leverancer til kunderne.

Han glæder sig over, at den nye 8 akser CNC-styrede kantpresser er klar til at blive taget i brug i den kommende tid, så den kan bidrage til den samlede produktion hos Ollerup Maskinfabrik.

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg